• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/borba.me

13.04.2023

13:47

PRVI ČOVEK BUDVE NA SASLUŠANJU! Božovića sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge!

Printskrin Facebook/RTCG

Balkan

PRVI ČOVEK BUDVE NA SASLUŠANJU! Božovića sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge!

Podeli vest

Gradonačelnik Budve Milo Božović saslušan je u prostorijama Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) u Podgorici.

 

Božović je jutros sam izašao iz policijskog vozila, nije ni imao lisice na rukama. Sumnjiče ga za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

- Po nalogu državnog tužioca upućenog u Specijalno državno tužilaštvo, Specijalno policijsko odeljenje je lišilo slobode predsednika opštine Budva M.B., jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - saopštio je državni tužilac Vukas Radonjić.

Božović se nalazio u u porodičnom domu, a pretres njegove kuće su izvršili pripadnici SPO. Nakon toga je izvršen pretres njegovog kabineta u zgradi Opštine i pripadnici SPO su da sproveli u zgradu SPO-a u Podgorici.

Specijalno policijsko odeljenje rano jutros procesuiralo je više osoba koje su navodno bliske škaljarskom klanu. Među privedenima je bio i predsednik Opštine Budva Milo Božović. On je nakon određenih policijskih radnji, kako prenosi više medija, pušten i oslobođen dalje procedure.

Božović se ne označava kao direktni član organizovane kriminalne grupe, preneli su neki mediji. On je, rema saznanjima TVCG,  privođen u okviru akcija sprovedenih nakon što je formiran predmet zbog stvaranja kriminalne organizacije.

 

 

Državni tužilac i portparol Vukas Radonjić kazao je da po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz podršku i pomoć agencije Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona (EUROPOL), Specijalno policijsko odeljenje, uz logističku i operativnu pomoć Protivterorističke jedinice policije, preduzima mere i radnje u okviru izviđaja u dva krivična predmeta.

- O eventualnom lišenju slobode određenih lica i rezultatima mjera i radnji koje su u toku, javnost će biti blagovremeno obaviještena - kazao je Radonjić.

Prema nezvaničnim saznanjima TVCG, jedan od ta dva predmata odnosi na šverc velike količine droge. Iz kabineta Božovića saopšteno je da on nije uhapšen, već da je pozvan u policiju da da izjavu.

Božović je kao član koalicije za Budućnost Crne Gore podneo ostavku na funkciju predsednika Opštine Budva 30. decembra 2022. godine a ponovo izabran 9. januara ove godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija