• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.04.2023

20:09

PODGORICA DOBILA NOVU VLAST, EVO KO JE GRADONAČELNICA! Izabrana na predlog "Evrope sad", bila ministarka odbrane kod Zdravka Krivokapića!

Reuters

Balkan

PODGORICA DOBILA NOVU VLAST, EVO KO JE GRADONAČELNICA! Izabrana na predlog "Evrope sad", bila ministarka odbrane kod Zdravka Krivokapića!

Podeli vest

Potpredsednica Pokreta Evropa sad Olivera Injac izabrana je danas za gradonačelnicu Podgorice. PES je predložio Injac za gradonačelnicu pošto je Jakov Milatović izabran za predsednika Crne gore.

Injac je prva žena u istoriji koja će rukovoditi Glavnim Gradom, a na ovoj funkciji zameniće DPS-ovog Ivana Vukovića. Injac je položila zakletvu kojom se svečano obavezala da će dužnost gradonačelnice obavljati u skladu sa Ustavom, zakonom i Statutom Glavnog grada.

Injac, rođena Podgoričanka, je rekla da dužnost gradonačelnice sa sobom nosi poseban vid odgovornosti prema građanima i razvoju grada.

- Ta odgovornost od mene će zahtevati profesionalan pristup. Ovaj proces demorkatske tranzicije vlasti u Podgorici dolaze sa novim demokratskim vrednostima, sa činjenicom da će naredne četiri godine gradom upravljati dve žene. Možete očekivati da ću zaista biti profesionalac. Od mene zahvalnost za sve - navela je Injac.

Prethodno je za predsednicu gradskog parlamenta izabrana Jelena Borovinić Bojović (DF).

Olivera Injac se rodila 1976. godine u Titogradu, u tadašnjoj SR Crnoj Gori, te SFR Jugoslaviji. Diplomirala je 1999. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Nikšiću, a završila je postdiplomske studije 2005. na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore. 

Bila je zaposlena u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore od 2000. do 2007. godine, kao deo Službe javne bezbjednosti i Odeljenja za analitiku, kao nezavisni savetnik i analitičar.

Na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici zaposlena je od 2008. godine, kao profesor bezbednosti. Zdravko Krivokapić ju jeimenovao  27. novembra 2020. godine za kandidata za ministra odbrane u novom kabinetu, a položila je zakletvu 4. decembra 2020. godine.

Od decembra 2020. godine, do aprila 2022. godine bila je Ministarka odbrane u 42 Vladi. Potpredsednica je Pokreta "Evropa sad".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MOŽE LI JAČE, SVI SU TU JAKOV, MANDIĆ, DANILOVIĆ, ABAZOVIĆ, BEČIĆ, KRIVOKAPIĆ... Slika koja je razgalila srca svima u Crnoj Gori, ali i u Srbiji i regionu! Eh, da je tu i Amfilohije...
Balkan

MOŽE LI JAČE, SVI SU TU JAKOV, MANDIĆ, DANILOVIĆ, ABAZOVIĆ, BEČIĆ, KRIVOKAPIĆ... Slika koja je razgalila srca svima u Crnoj Gori, ali i u Srbiji i regionu! Eh, da je tu i Amfilohije...

Večeras je noć koju su Crnoj Gori čekali više od 30 godina. A slika koja je razgalila srca svima u Crnoj Gori, ali i u Srbiji i regionu jeste što su na pobedničkom obraćaju novog predsednika Crne Gore bili svi - Andrija Mandić, Dritan Abazović, Goran Danilović... Viđen je i bivši premijer Zdravklo Krivokapić, ali i mnogi drugi...

02.04.2023

22:57

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija