• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/vijesti.me

21.04.2023

20:54

BUDVANI BLOKIRALI GRAD, TRAŽI SE HITNO OSLOBAĐANJE BOŽOVIĆA! Zaustavimo progon Srba u Crnoj Gori (VIDEO)

printscreen

Balkan

BUDVANI BLOKIRALI GRAD, TRAŽI SE HITNO OSLOBAĐANJE BOŽOVIĆA! Zaustavimo progon Srba u Crnoj Gori (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Nikola Jovanović kazao je da neće odustati dok Božović ne bude na slobodi

Građani koji su se okupili u znak podrške uhapšenom predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću odblokirali su kružni tok na ulazu u Budvu.

 

Okupljeni građani idu ka Opštini Budva.

 

U blokadi je jedna strana bulevara kuda ide povorka.

 

Grupa građana koja je pokrenula inicijativu za omogućavanje Božoviću da se brani sa slobode organizovala je večeras protest na kružnom toku.

Saobraćaj je i dalje u kolapsu, na bulevaru su kolone.

 

Predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Nikola Jovanović kazao je da neće odustati dok Božović ne bude na slobodi.

- Bićemo ovdje dok Božović ne izađe iz pritvora. Božoviću je onemogućeno da se brani. Ovo je politička montaža - poručio je Jovanović.

 

 

Na protest je došla i porodica Mila Božovića, a njegova supruga Dragana kazala je da se svima zahvaljuje na podršci.

Ekipa Hitne pomoći došla je nakon što je dvojema učesnika protesta pozlilo.

Pod sloganom "Stop progonu Srba u Crnoj Gori" na društvenim mrežama se pozivalo na protest uz poziv da Božović "mora biti oslobođen".

Skupština opštine Budva danas je nakon tročasovne rasprave usvojila Odluku o zaštiti interesa građana Budve i obezbeđivanju nesmetanog funkcionisanja organa lokalne samouprave, kojom se traži da se pritvorenom predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću omogući da se brani sa slobode i time deblokira rad lokalne uprave.

Božović je uhapšen 13. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina.

Njemu je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio pritvor do 30 dana, na predlog Specijalnog državnog tužilaštva.

Prema tužilačkim spisima, Božovića je 2019. godine Mileta Ojdanić vrbovao da radi za krimi-ekipu koju je taj Tivćanin formirao sa odbjeglim policajcem Ljubom Milovićem.

Grupa koju su predstavnici izvršne vlasti nazvali policijski narko-kartel sumnjiči se za šverc najmanje tri tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Australiju.

- Okrivljeni Ljubo Milović i Mileta Ojdanić u toku 2019.godine, stvorili kriminalnu organizaciju... a čiji pripadnici su postali okrivljeni Dejan Knežević, Ivan Stamatović, Nebojša Bugarin, Petar Lazović, Marko Novaković, Milan Popović, Božidar Jabučanin, Miloš Mišurović, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčeta, Goran Stojanović, Dražen Milović, Filip Zindović, Ivan Nikolić, Tihomir Adžić, Božović Milo i više NN lica...dok je okrivljeni Odjanić Mileta vrbovao svog kuma okrivljenog Božović Mila - piše u spisima Specijalnog tužilaštva.

Božović je pred sudijom za istragu negirao da je u kumovskim odnosima sa Ojdanićem, a kazao mu je i kakav je njegov stav prema kriminalnim aktivnostima tog klana, o čemu je, rekao je sudiji, više puta pričao i na sednicama Odbora za bezbednost i odbranu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zvonko

pre 1 godinu

Jadni Srbi ! Svi ih ugrožavaju i mrze. I u Crnoj Gori i na Kosovu ! Vučić je za mir ! Puna usta mira a samo čačkaju mečku ! Gde su srbi, tamo su problemi ! Nisu neki radnici, više vole pušku !

Objavite ako smete

pre 1 godinu

....dvojema učesnika pozlilo. Au brate , kevo novinarstva.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija