• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.04.2023

19:06

ČLAN PREDSEDNIŠTVA BiH DENIS BEĆIROVIĆ MOLI EU: Šaljite još vojske ZBOG DODIKA!

Reuters, Beta

Balkan

ČLAN PREDSEDNIŠTVA BiH DENIS BEĆIROVIĆ MOLI EU: Šaljite još vojske ZBOG DODIKA!

Podeli vest

Bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović zatražio je od Evropske unije da hitno pošalje još vojnika u Bosnu i Hercegovinu zbog Milorada Dodika!?

Bećirović je ovo zahtevao na sastanku sa komandantom Eufora u BiH, general-majorom Helmutom Habermajerom, uz obrazloženje da povećanje broja vojnika Eufora traži zbog 'opasne antidejtonske politike Milorada Dodika'.
'Snage Eufora pažljivo prate sigurnosnu i političku situaciju u Bosni i Hercegovini. Eufor misija nastavlja da komunicira sa svim lokalnim vlastima u svim delovima države putem mreže timova za vezu i promatranje', rekao je Habermajer.

Skandal!

Eufor nema mandat da rešava politička pitanja u BiH, zato je ovaj Bećirovićev potez skandalozan
Radovan Nešković


Sastanak Denisa Bećirovića i Helmuta Habermajera usledio je tri dana nakon što je Milorad Dodik, na pomenu žrtvama Jasenovca u Donjoj Gradini, rekao da će Republika Srpska i Srbija jednog dana biti jedna država.
- Bez obzira na pretnje, ovde se radi o nama. Ne pravimo državu na nečijoj tuđoj teritoriji. Ovo je naša država, sloboda i imovina. Bez države nemamo slobodu. Zato hoćemo državu. Ne želimo ništa loše Bošnjacima ni Hrvatima, ali im kažem - pustite nas na miru. Ne možemo zajedno - poručio je Dodik, što je izazvalo velike reakcije u BiH, a Denis Bećirović je, osim vojne pomoći, tražio i sankcije EU za Dodika.


Komentarišući ova dešavanja, analitičar Radovan Nešković kaže da su zapravo Bećirovićeve poruke koje šalje Zapadu poslednjih dana veoma opasne.
- Mandat vojnih  snaga u BiH je osiguranje mira. Eufor nema mandat da rešava politička pitanja u BiH, zato je ovaj Bećirovićev potez skandalozan. Sada je u toku i veliki politički spor zbog imovine i taj  spor treba da reše institucije vlasti, a ne vojna misija - kaže Nešković.

Tražio pomoć oko Dodika i od Amerike


Denis Bećirović je pre sastanka sa general-majorom Eufora imao susret sa ambasadorom SAD Majklom Marfijem, od kojeg je takođe tražio podršku za teritorijalni integritet BiH. 
- Nijedan entitet ili bilo koja druga administrativna jedinica nižeg nivoa nema pravo na otcepljenje ili ujedinjenje s drugom državom - rekao je Marfi na sastanku, aludirajući na Republiku Srpsku i najavu Milorada Dodika o ujedinjenju sa Srbijom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
laki

pre 1 godinu

Fasista moli Fasiste za jos vojnika. Pa kad rušitel Dejtonski sporazum onda ne zovite upomoc. Uplasio se novog dokumenta o zlocinima Ustasa muslimana u Hercegovini sa punim imenima i prezimenima zlocinaca. Bojiš se da si i ti potomak tih zlocinaca.

Milan

pre 1 godinu

zbog 'opasne antidejtonske politike Milorada Dodika'. Какав спин Бећировића. Ако ико руши Дејтон то је бошњачка страна уз помоћ запада.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija