• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Pobjeda

27.04.2023

08:51

KLJUČNU ODLUKU DONELI BEZ MILATOVIĆA! Pokret "Evropa sad" ide samostalno na izbore! SPAJIĆ NOSILAC LISTE!

EPA

Balkan

KLJUČNU ODLUKU DONELI BEZ MILATOVIĆA! Pokret "Evropa sad" ide samostalno na izbore! SPAJIĆ NOSILAC LISTE!

Podeli vest

Glavni odbor Pokreta "Evropa sad" odlučio je da na parlamentarnim izborima nastupi samostalno i da nosilac liste bude aktuelni predsednik stranke Milojko Spajić.

To je u sredu uveče večeras nakon višečasovne i povremeno burne sednice Glavnog odbora odlučio najveći organ pokreta.

U saopštenju se, međutim, ističe da nije bilo nesaglasja, ali i ostavlja mogućnost daljih razgovora sa građanskim listama, aktivistima i ,,lokalnim pokretima i partijama manje brojnih naroda“.

"Na večeras održanoj sjednici, članovi Glavnog odbora Pokreta 'Evropa sad' jednoglasno su doneli odluku o modalitetu nastupa na parlamentarnim izborima. Odlučeno je da Pokret "Evropa sad" u narednom periodu obavi niz razgovora sa građanskim listama, nezavisnim intelektualcima, uglednim aktivistima, lokalnim pokretima i partijama manje brojnih naroda u vezi sa zajedničkim nastupom. Listu Pokreta 'Evropa sad' nosiće predsednik Pokreta Milojko Spajić koji je za to dobio jednoglasnu podršku", saopštili su u stranci.

Po završenoj sednici Spajić se obratio novinarima i pojasnio da su jednoglasno odlučili o samostalnom nastupu.

- Bila je sjajna sednica, imamo puno posla pred sobom - rekao je Spajić.

On je i zastupao stav da na izborima nastupe samostalno, zato što će tako, kako očekuje, ostvariti najbolji rezultat. Takav stav Spajića drugačiji je od stava njegovog partijskog kolege Jakova Milatovića koji se zalagao da na parlamentarnim izborima nastupe u koaliciji sa Demokratama i Građanskim pokretom Ura.

Kako će Milatović reagovati?

Upitan kako će Jakov Milatović reagovati na odluku da nastupe samostalno na izborima, posebno što nije prisustvovao sednici, kao i da li ima mimoilaženja između njih, Spajić je rekao da je Crna Gora najbitnija.

- Crna Gora je najbitnija, lični odnosi, naravno, su bitni, ali su lični odnosi. Ova država je svima nama najbitnija. Ja sam u dobrim odnosima sa Jakovom. Početna tačka nam je identična, mi smo se tu pronašli, ali smo se pronašli i u završnoj tački gde svi želimo da budemo. Put kojim ćemo doći ići će možda biti različit, ali smo ubeđeni da ćemo doći do istog cilja - naveo predsednik PES-a.

Foto: Reuters

Milojko Spajić

Spajić je rekao da je zaključak sednice i da vide Demokrate i Uru kao partnere, ali - u postkoalicionom aranžmanu, konstatujući da će okosnicu sledeće vlade činiti upravo Pokret "Evropa sad".

Istakao je i da će zajedno sa Milatovićem, koji je i novoizabrani predsednik države, brzo sprovesti potrebne reforme u zemlji.

- Mislim da će biti sjajan predsednik, da će u koordinaciji sa budućom vladom gde će Pokret "Evropa sad“ biti okosnica, imati sjajne rezultate za Crnu Goru. Pravićemo reforme brže nego ikad. Mislim da ćemo na ekonomskom planu imati impresivne rezultate. Vrlo sam optimističan po pitanju Crne Gore u sledeće četiri godine - istakao je Spajić.

Glavni odbor Pokreta „Evropa sad“ na jučerašnjoj sjednici verifikovao je i ostavku funkcionera Janka Odovića. On je ostavku, prošle nedelje, podneo na mesto u predsedništvu stranke, a potom je odlučio i da je povuče. Međutim, predsedništvo je na sednici koja je održana uoči Glavnog odbora prihvatilo ostavku, a da povlačenje nije ni razmatralo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maganik

pre 11 meseci

Malo su vam bili Milo i Momir. Hoćete Spahića, novog Mila???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija