• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2023

14:46

ŠTA BULAZNI OVAJ ČOVEK?! MILANOVIĆ PONOVO O KOSMETU! "Srbija je u šizofrenoj situaciji, neće se ništa pitati!"

Beta

Balkan

ŠTA BULAZNI OVAJ ČOVEK?! MILANOVIĆ PONOVO O KOSMETU! "Srbija je u šizofrenoj situaciji, neće se ništa pitati!"

Podeli vest

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas u Zagrebu da je Hrvatska među prvima priznala kosovsku nezavisnost ne zato da provocira Srbiju, koja se tu, kako je naveo, nalazi u šizofrenoj situaciji, već zato što je to realnost.

Tvrdi i da se po pitanju Kosova, kako navodi, "Srbija neće pitati", prenosi hrvatski portal Dnevnik. Milanović je to rekao novinarima nakon razgovora sa predsednikom Albanije Bajramom Begajem.

- Što se tiče Kosova, Kosovo je realnost, priznala ih je većina evropskih zemalja, neki nisu - rekao je Milanović. On je kazao da se neki s tim u vezi ponašaju iz navike.

- Hrvatska je priznala Kosovo među prvima, ne zato da provocira Srbiju, već zato što je to realnost - naveo je hrvatski predsednik.

Dodao je da veruje da će tzv. Kosovo vrlo brzo priznati sve evropske države.

- Srbija se tu nalazi u jednoj šizofrenoj situaciji, gde koketira s odnosima s Rusijom. Pitanje Kosova je neodvojivo od odnosa sa Srbijom. Većina građana Srbije je prihvatila realnost, ali neko ih mora gurnuti u tom pravcu - rekao je Milanović.

Rekao je da je sa predsednikom Albanije Begajem razgovarao o odnosima dveju prijateljskih i savezničkih država.

- Albanija je već odavno trebalo da bude u puno višoj fazi intergracije u EU. Nije bilo niti jednog realnog, političkog, bezbednosnog pa ni ekonomskog razloga da Albanija ne bude sada već pri kraju pregovora. To nije bila i nije postala prvenstveno zbog predrasuda - rekao je Milanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sara

pre 1 godinu

Realnost će biti i kada se Dalmacija odvoji, jedva čekam!!!!!.

vELJA

pre 1 godinu

On je pre dva tri meseca REKAO ONO ŠTO MISLI IZ DUBINE DUŠE I ŠTO SE STVARNO DESILO! SADA MOŽE DA DAJE IZJAVE KAKVE GOD HOĆE

Milan

pre 1 godinu

Мислим да је Милановић у шизофреној ситуацији.

maks

pre 1 godinu

Srbija je "društvu" Orbana, Lukašenka i Putina. I neče dalje od toga. nema dana A da srspki #mediji# nisu puni Hrvatske i Hrvata. To je jasan znak KOMPLEKSA, od patološke ljubomore, očaja i NEMOČI naspram boljeg od sebe. Onoga kome se dive i očajnički nastoje približiti, Naravno bez IKAKVE šanse. NEMA "srpske" zemlje izvan beogradskog pašaluka. Ni ovo što sada "imate" NIJE vaše. VAŠ je SAMO pašaluk. I u njega se polako ali sigurno VRAČATE. A što se Hrvatske tiče, uvijek ste joj gledali u leđa, a tako če biti i ubuduče. Sve više i više. A dokaza da je tako ko u priči svaki dan- I uzalud dane i noči provodite na HR portalima i ne prestajete trkeljati o Hrvatskoj. Evo i ovdje dokaza koliko hočeš. Ta je tako kad se diviš boljem od sebe i kad želiš biti ako ne KAO oni onda barem što bliće njma.Ali to je VAŠ problem. A Hrvate ni VI ni vaši problemi NIMALO ne zanimate. I budite sretni što vas puštamo da nam budete (sezonski) čistači WCa.. Ali čak i za to prvo morate poslati MOLBU. Svi ti vaši neprestani i OČAJNIČKI pokušaji da se prišlepate Hrvatima su vam pucanj iz prazne puške. Odustanite, jer Hrvate ne zanimate ništa više od onoga koliko ih zanima Mongolija ili Kazakstan. I da neprestano ne meljete o Hrvatima, Hrvati nebi znali ni da postojite. Nemate NIKAKVE šanse.

arsa

pre 1 godinu

Realnost je Republika Srpska Krajina i Kosovo i Metohija u Srbiji.

Milos

pre 1 godinu

Pa čoveče pre samo 15-20 dana si javno rekao kako je Kosovo oteto od Srbije!?Budi vrlo obazriv kad ubuduće upotrebljavaš reč šizofrenija.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija