• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

27.04.2023

15:24

ABAZOVIĆ ĆE BITI SASLUŠAN ZBOG KOSOVA! Poznat je i datum, Radunović: Ima mnogo toga da objasni!

EPA

Balkan

ABAZOVIĆ ĆE BITI SASLUŠAN ZBOG KOSOVA! Poznat je i datum, Radunović: Ima mnogo toga da objasni!

Podeli vest

Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike jednoglasno je usvojio inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja predsednika Vlade i rukovodioca Ministarstva spoljnih poslova Dritana Abazovića, povodom odluke da Crna Gora podrži članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope.


Predsednik Odbora Miodrag Lekić izjavio je da bi saslušanje bilo održano 3. maja, odnosno prvog slobodnog termina nakon praznika.

Ujedno bi se, kako je najavio, održalo i saslušanje povodom stanja diplomatske aktivnosti na rešavanju pitanja Prevlake, objavile su „Vijesti“.

- Biće razloga da nam se mnoge stvari objasne, odgovore i preuzme odgovornost - kazao je Lekić.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović rekao je da Crna Gora pokazuje sve elemente marionetske države i čeka naloge sa strane kako treba da glasa, prenosi RTCG.

Radunović je naveo da bi premijer Dritan Abazović trebalo da odgovara na odboru na pitanja u vezi sa odlukom Vlade da podrži prijem Kosova u Savet Evrope, i da bi trebalo održati kontrolno saslušanje premijera.

- Pa da nam razjasni ove stvari - rekao je Radunović.

Podsetimo, zahtev tzv. Kosova za prijem u Savet Evrope prosleđen je u ponedeljak u dalju proceduru u Parlamentarnu skupštinu te organizacije. Za tu odluku glasali su predstavnici 33 zemlje, sedam je bilo protiv (Srbija, Azerbejdžan, Gruzija, Rumunija, Kipar, Španija i Mađarska), dok je pet bilo uzdržano (Grčka, Slovačka, Moldavija, Ukrajina i BiH). Jermenija nije glasala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Krivi

pre 1 godinu

Alo majstori, stanite malo... na koga vi Srbi udarate? Na Dritana?! Da li vi znate ko je doveo Dritana na vlast? Ne znate. Da vam kažem: doveo ga je Amfilohije Radović. Najveći Srbin među vama. Ili se on tako deklarisao, a ustvari...bio je Crnogorac 200 %. Kuku vama takvima, kakvi ste. Nikakvi. Oni koji glasaju za Jakova Milatovića, i ne zaslužuju da se nazovu Srbima. Za Jakova, Milo Đukanović je Srbin, i to velikim slovima: SRBIN. Zapamtite to! Brzo ćete se uveriti.

milankukic

pre 1 godinu

dokle cemo dopuatati svima da nas ponizavaju kao tapsu te po ramenu pa noz u ledza

sledeća vest

Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja
Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

03.07.2024

22:24

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana
Politika

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, sastao se danas u Banjaluci sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilović, a zatim su zajedno obišli radove na deonici Bijeljina-Rača, budućeg auto-puta Beograd - Sarajevo, jednog od dva koja će povezati Srbiju i Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

03.07.2024

21:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija