• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

28.04.2023

14:37 >> 17:11

"POBIĆEMO IH GOLIM RUKAMA!" Imenovana nova vlada Federacije BiH, Sarajevo proključalo - građani na ulici dočekali presudu po Šmitovoj odluci!

Balkan

"POBIĆEMO IH GOLIM RUKAMA!" Imenovana nova vlada Federacije BiH, Sarajevo proključalo - građani na ulici dočekali presudu po Šmitovoj odluci!

Podeli vest

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH nakon višesatne rasprave izglasao je formiranje nove Vlade FBiH, na čelu sa premijerom Nerminom NIkšićem.

Predstavnici stranaka okupljenih oko Trojke i HDZ-a izglasali su formiranje nove vlade sa 51 glasom za u Predstavničkom domu FBiH. Pored 51 glasa za, jedan zastupnik bio je uzdržan dok su dva bila protiv.

Zastupnici SDA i DF BiH napustili su salu pre glasanja. Potvrđivanje vlade pratili su protesti ispred zgrade Parlamenta gde su se okupili građani koji su izrazili nezadovoljstvo nametnutom odlukom visokog predstavnika Kristijana Šmita o formiranju federalne vlade jednim, umesto dva potpisa potpredsednika FBiH.

Potpredsednik Federacije BiH iz SDA  Refik Lendo koji je do juče blokirao pregovore o federalnoj vladi, prilikom dolaska u zgradu parlamenta okupljenima je rekao da je ovo poslednji put da ih neko prevari.

- Više puta su nas prešli, ovo je poslednji put, neće više. Danas je važna država BiH, a ne predsednik, stranka ili general - poručio je Lendo.

Dok je Lendo govorio kako se danas brani "građanska BiH", i kako je to važno, iz okupljene mase čuli su se povuci upućeni zastupnicima na sednici:

"Izaći neće, pobit ćemo ih golim rukama!"

Građani su uzvikivali "generale" i "Refik Lendo, ne daj Bosnu", a naklonost su mu pokazali i aplauzom, preneo je sarajevski portal Klix.

 

 

Prostor oko zgrade Parlamenta je zbog protesta, koji nisu najavljeni policiji, ograđen žutom trakom, a s obzirom na veliki broj pripadnika FUP-a i MUP-a koji se nalaze unutar i ispred zgrade, ocenjuje se da je protest visokog rizika.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija