• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

29.04.2023

22:30

ZETA PRVA POVLAČI PRIZNANJE LAŽNE DRŽAVE! Deklaracija o „ukidanju i stavljanju van snage odluke“ o priznavanje tzv. Kosova” gde god su Srbi na vlasti! FRONT DIGAO NA NOGE CRNU GORU!

Balkan

ZETA PRVA POVLAČI PRIZNANJE LAŽNE DRŽAVE! Deklaracija o „ukidanju i stavljanju van snage odluke“ o priznavanje tzv. Kosova” gde god su Srbi na vlasti! FRONT DIGAO NA NOGE CRNU GORU!

Podeli vest

Očekuje se da i ostale opštine u Crnoj Gori, pored Zete, u kojima većinu čine stranke nekadašnje tridesetoavgustovske većine, usvoje deklaraciju o ukidanju i stavljanju van snage odluke o priznavanje tzv. Kosova

Predsedništvo Demokratske narodne partije (DNP) podržalo je na današnjoj sednici odluku odborničkog kluba „Za budućnost Zete“, predvođenog Demokratskim frontom, da usvoji deklaraciju o „ukidanju i stavljanju van snage odluke“ o priznavanje tzv. Kosova na teritoriji opštine Zeta na narednoj sednici Skupštine opštine Zeta.

Očekuju da isto urade i druge opštine u kojima većinu čine stranke „nekadašnje tridesetoavgustovske većine“.

- I pored toga što je preko 85 odsto građana Crne Gore bilo protiv priznanja tzv. države Kosovo i njenog uključivanja u međunarodne organizacije, jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 SB UN, vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića su nastavile spoljnu politiku Mila Đukanovića i Duška Markovića, što je u suprotnosti sa nacionalnim interesima Crne Gore i većine njenih građana - saopšteno je iz Predsedništva DNP-a.

Oni su poručili da zato podržavaju stav odborničkog kluba „Za budućnost Zete“, da se u deklaraciji izražava neslaganje sa „manjinskom politikom vlade Dritana Abazovića“, ali i svih prethodnih vlada koje su, „suprotno većinskoj volji građana, sprovodili i nastavljaju da sprovode izdajničku spoljnu politiku usmerenu protiv interesa Crne Gore i nama najbliže države u regionu, Srbije“.

- Ujedno, Predsedništvo DNP-a očekuje da će nakon izglasavanja ove Deklaracije u Skupštini Zete i drugih opština u Crnoj Gori, u kojima većinu čine stranke nekadašnje tridesetoavgustovske većine, usvojiti istu Deklaraciju i tako započeti proces vraćanja Crne Gore njenim istorijskim, duhovnim i državotvornim izvorištima - navodi se u saopštenju DNP-a.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Janko Petrović

pre 11 meseci

Koja Zeta...ovo se šprdačite sa Srbijom i Srpskim narodom ...alo bre Zeta ima 17 kuća..polovina propali ribari ili poljoprivrednici ili neki turistički investitori..sa 1211 ljudi...Dragane smradu...nešprdaj se sa KiM

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Biće više infarkta i šlogova! Zbog nagle promene vremena lekari u pripravnost
Društvo

Biće više infarkta i šlogova! Zbog nagle promene vremena lekari u pripravnost

Taman što se većina navikla na visoke temperature, koje su iznad vrednosti za ovo doba godine, meteorolozi najavljuju nagli pad temperature u noći između utorka i srede, a prof. dr Predrag Mitrović, kardiolog iz Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra Srbije kaže da se ona može odraziti na ceo organizam, te da se opet očekuje da najveći problem imaju kardiovaskularni bolesnici, a mogu se očekivati i gastritisi i čir na želucu.

16.04.2024

10:32

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasilo se Ministarstvo odbrane: Ronioci pronašli telo podificira
Hronika

Oglasilo se Ministarstvo odbrane: Ronioci pronašli telo podificira

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje
Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje

Trećina učenika učestvovala je u tuči bar jednom tokom godine, pokazali su rezultati istraživanja o zdravstvenom ponašanju školske dece u Srbiji u školskoj 2021/2022. godini koje je sproveo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

16.04.2024

10:58

Vatrogasci su spasili 15 objekata: Vanredna situacija u Trgovištu i Crvenom Gradu
Hronika

Vatrogasci su spasili 15 objekata: Vanredna situacija u Trgovištu i Crvenom Gradu

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova angažovani su na gašenju požara na otvorenom prostoru u Trgovištu, Tutinu, Lebanu i Prijepolju, a njihovom brzom i efikasnom akcijom juče su ugašeni požari na otvorenom kod manastira Crna Reka, u Ivanjici i kod Despotovca, dok je požar u Prijepolju u mestu Gojakovići lokalizovan.

16.04.2024

10:50

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija