• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.04.2023

15:33

MILATOVIĆ ODAO POČAST STRADALIMA U NATO BOMBARDOVANJU! "Ako se ne sećamo žrtava, ni kao naroda nas neće biti!"

Tanjug

Balkan

MILATOVIĆ ODAO POČAST STRADALIMA U NATO BOMBARDOVANJU! "Ako se ne sećamo žrtava, ni kao naroda nas neće biti!"

Podeli vest

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović danas je, povodom godišnjice NATO bombardovanja Murina, u kojem je 1999. godine stradalo šest civila, odao počast i položio venac na spomen obeležju žrtvama tog bombardovanja.

Milatović je u obraćanju okupljenima rekao da je na obeležavanje godišnjice NATO bombardovanja u Murinu došao prvo kao čovek, a onda kao novoizbrani predsednik Crne Gore kako bi odao počast nevino stradalim žrtvama i kako bi se na neki način izvinio u ime države Crne Gore na prethodnom "maćehinskom odnosu prema današnjem danu i velikoj žrtvi", prenose podgoričke Vijesti.

On je dodao da je 30. april 1999. godine bio tužan dan, ne samo za murinski kraj, nego za celu Crnu Goru.

- Možda i najtužniji u našoj skorijoj istoriji. Stradali su Olivera, Miroslav, Julija, Manojlo, Vukić i Milka. Šest nevinih ljudi je stradalo. I to stradanje obavezuje na sećanje. Ako se ne sećamo naših žrtava i ako ih ne poštujemo, onda nas ni kao naroda neće biti - kazao je Milatović.

On je poručio da želi da pošalje poruku mira.

- Poruku bolje, lepše, složnije i zajedničke budućnosti. U Crnoj Gori u kojoj se nikada više ovako nešto ne sme i neće dogoditi - poručio je Milatović.

U NATO bombardovanju Murina na današnji dan 1999. godine stradalo je šest civila, od kojih troje dece, a povređeno je osam građana, i oštećen niz objekata. U bombardovanju su stradali 14-ogodišnji Miroslav Knežević, 13-ogodišnja Olivera Maksimović, desetogodišnja Julija Brudar, kao i Vukić Vuletić (1953), Milka Kočanović (1930) i Manojlo Komatina (1927).

Vence i cveće na spomenik stradalima danas je položio i veliki broj građana Gornjeg Polimlja, dodaje RTCG. Obeležavanju godišnjice bombardovanja prisustvovali su i predsednici opstina Plav, Berane i Andrijevica, sa delegacijama iz tih gradova.

Organizatori su Eparhija budimljansko-nikšićka, porodice žrtava bombardovanja, Mesna zajednica Murino i Srpski nacionalni savet Crne Gore.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PLATINUM WOLF 2023

pre 11 meseci

Crnogorski vojnici će vežbati zajedno sa NATO i USA vojnicima od 16. juna. Srpski vojnici će gostiti NATO okupatore u bazi „Jug" od 16. do 30. juna

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija