• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

04.05.2023

23:44

U PETAK DAN ŽALOSTI I U BIH! TRAGEDIJA U BEOGRADU UJEDINILA REGION!

D.K.

Balkan

U PETAK DAN ŽALOSTI I U BIH! TRAGEDIJA U BEOGRADU UJEDINILA REGION!

Podeli vest

Savet ministara večeras je na petoj vanrednoj telefonskoj sednici doneo Odluku o proglašenju Dana žalosti u BiH u petak, 5. maja 2023. godine, zbog tragične pogibije osmoro dece i jednog radnika obezbeđenja u osnovnoj školi u Beogradu, saopšteno je iz Saveta ministara.

Kako prenosi RTRS, zastave na institucijama biće spuštene na pola koplja!

Televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan potrebno je prilagoditi Danu žalosti, navodi se u saopštenju.

Informaciju o odluci je sa svojim prijateljima na Facebooku podelila i zamenica ministra za ljudska prava i izbeglice Duška Jurišić.

- Vijeće ministara BiH je donijelo odluku oproglašenju 5.5. danom žalosti u BiH povodom pogibije osmero učenika i pripadnika osiguranja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu - napisala je ona.

Ranije je Vlada RS-a na vanrednoj sjednici donela odluku o proglašenju dana žalosti u RS-u prilikom čega su najavljene i oštrije mere u školama kao što je testiranje učenika na narkotike i zabrana korištenja mobilnih telefona.

U regionu se građani opraštaju i žale za nevino stradalom decom i radnikom obezbeđenja iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" koje je ubio 13-godišnji učenik škole nakon što je napravio detaljan plan masakra!

I u Zagrebu građani večeras pale sveće za žrtve iz beogradske škole. Sveće se pale kod spomenika Petru Preradoviću na Cvetnom trgu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija