• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/vecernji.hr

10.05.2023

14:24

TOLIKO JE IDIOTSKI DA SU I HRVATI U ČUDU! DIPLOMATSKI SKANDAL BEĆIROVIĆA PRED DOLAZAK U ZAGREB! Bošnjački član predsedništva bojkotuje ambasadora BiH samo jer je Srbin, postavio OVAJ USLOV!

printskrin Youtube

Balkan

TOLIKO JE IDIOTSKI DA SU I HRVATI U ČUDU! DIPLOMATSKI SKANDAL BEĆIROVIĆA PRED DOLAZAK U ZAGREB! Bošnjački član predsedništva bojkotuje ambasadora BiH samo jer je Srbin, postavio OVAJ USLOV!

Podeli vest

Radna poseta člana Predsedništva BiH Denisa Bećirovića (SDP) Zagreb gde će se sastati sa hrvatskim predsednikom Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem, pretvorio se u skandal o kojem bruje hrvatski mediji.

Naime, Bećirović insistira na tome da na sastancima u Zagrebu ne sučestvuje ambasador eleposlanik BiH u Hrvatskoj  Aleksandar Vranješ, jer dolazi iz kvota Srba, što predstavlja presedan i diplomatski skandal.

Ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ potvrdio je za Večernji list da Bećirović insistira na tome da on ne prisustvuje sastancima. 

– Neviđeni je presedan u diplomatskoj praksi BiH da član Predsedništva BiH insistira na tome da opunomoćeni ambasador BiH bude isključen iz protokola njegove posete jer mu ne odgovara njegova nacionalnost – kazao je za Večernji list Aleksandar Vranješ ističući da je očigledno da se kabinet bošnjačkog člana Predsedništva bavi "brojenjem krvnih zrnaca" po DКP-ima, što govori samo o njihovu stepenu srbofobije i šovinizma.  

Foto: printskrin RTRS

Ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ

– I ranije su bošnjački politički predstavnici zaobilazili i isključivali iz protokola srpske ambasadore BiH na nešto suptilniji način, ali ovako direktno insistirati na tome da član zvanične delegacije BiH može biti samo Bošnjak, bez obzira na njegov rang, do sada nije zabeleženo u inače nakaradnoj diplomatskoj praksi BiH – istakao je Vranješ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija