• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/vijesti

14.05.2023

12:21

KRAJ DEMOKRATSKOG FRONTA! Stranke izlaze samostalno na izbore! Mandić: Odvojeno idemo ka istom cilju!

Balkan

KRAJ DEMOKRATSKOG FRONTA! Stranke izlaze samostalno na izbore! Mandić: Odvojeno idemo ka istom cilju!

Podeli vest

Demokratski front (DF) je doneo odluku da stranke konstituenti idu različitim putevima ka istom cilju - Crna Gora pomirena zemlja, rekao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

On se obratio javnosti na konferenciji za novinare zajedno sa Milanom Kneževićem i Nebojšom Medojevićem .

- Danas kao prijatelji, nas trojica želimo da pošaljemo novu poruku Crnoj Gori da u politici možete da se sastanete zajednički ali i da se rastanete i odvojeno idete ka istom cilju - rekao je Mandić na konferenciji za novinare.

Poručio je da među "nema nema sukoba ni svađe, ni razlika po pitanjima koja smo dogovorili kada smo osnivali DF".

- Ponosan sam na sve što smo uradili i možemo da uradimo više - dodao je Mandić

Medojević: Dolazimo u novu epohu, treba graditi nove mostove

Medojević je kazao da je DPS "imala plan da konkurenciju drži u nacionalnim torovima".

- Nakon 2008. godine, kada su razlike bile najveće mi smo našli snage da sednemo zajedno i da radimo na zajedničkom cilju - srpsko-crnogorskom pomirenju. Kad pogledate misija DF je ostvarena - Srbi i Crnogorci su pomireni i Crnu Goru doživljavaju kao svoju kuću u kojoj svi imaju sva prava - rekao je Medojević.

Istakao je da je 90 odsto njihovih politika tražilo žrtvu i da je taj politički savez podneo velike žrtve.

Medojević je zahvalio svim članovima DF-a koji nisu dočekali oslobođenje i pomirenje.

- Dolazimo u novu epohu, treba graditi nove mostove - kaže on.

Knežević: Nikakvih sukoba, nikakvih ružnih reči nije bilo, niti će biti

Knežević je naveo da je DF, kada je započeo "veliko istorijsko putovanje" pre 11 godina postavio cilj - bespoštedna borba protiv Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista (DPS) i njegovih tekovina.

- Režim je uz velike žrtve pobeđen, ali anonimusi koje smo mi doveli i postavili ih za premijera, ministre, čast izuzecima, više su imali za cilj obračunavanje sa DF-om nego demokratizaciju Crne Gore. I danas nakon tri godine od smjene vlasti imamo zaostavštinu tog režima. Nakon predsedničkih izbora zadat je posljednji udarac Đukanoviću čemu je DF dao nemjerljiv doprinos. Želim da dematujem sve medijske spinove da je među nama došlo do sukoba i imena na poslaničkoj listi jer do toga nismo ni došli - rekao je Knežević.

Dodao je da "nikakvih sukoba, nikakvih ružnih reči nije bilo, niti će biti".

- Mi danas nećemo odgovarati na pitanja, a o modalitetima izlaska NSD i DNP ćemo blagovremeno obavestiti javnost. Ovo je naše poslednje obraćanje u ime DF-a i poslednje obraćanje na ovu temu. - izjavio je Knežević


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija