• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/vijesti

20.05.2023

12:16 >> 13:06

JAKOV MILATOVIĆ POLOŽIO ZAKLETVU U SKUPŠTINI! Novoizabrani predsednik Crne Gore stupio na dužnost!

Printscreen Youtube

Balkan

JAKOV MILATOVIĆ POLOŽIO ZAKLETVU U SKUPŠTINI! Novoizabrani predsednik Crne Gore stupio na dužnost!

Podeli vest

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović danas je u parlamentu položio zakletvu i stupio na dužnost predsednika države. Inauguraci je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ceremonija inauguracije počela je u 12 sati u Skupštini Crne Gore. Kako je najavljeno, predsednica Skupštine Danijela Đurović otvorila je sednicu, a zatim je usledilo intoniranje himne.

Sednicu je otvorila predsednica Skupštine Danijela Đurović, koja je Milatovića sa suprugom sačekala ispred zgrade parlamenta.

Milatović položio je danas zakletvu u Skupštini Crne Gore u Podgorici i preuzeo dužnost šefa crnogorske države.

- Zaklinjem se da ću dužnost predsednika vršiti odgoovrno, časno, savesno, pravedno i nepristrasno, po Ustavu i zakonu - rekao je Milatović.

Svečanosti je prisustvovalo više od 200 zvanica među kojima su šefovi država zemalja Zapadnog Balkana - Srbije Aleksandar Vučić, članovi Predsedništva BiH Željka Cvijanović i Željko Komšić, Hrvatske Zoran Milanović, Albanije Bajram Begaj, premijer Bugarske Galab Donev, predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, kao i veliki broj nerezidentnih ambasadora i specijalni izaslanik SAD Gabrijel Eskobar.

Tu su bili i evropski zvaničnici Oliver Ropke, predsednik Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta Evropske komisije, kao i specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič i Manuel Saracin.

Ceremoniji su prisustvovali prisustvuju mnogi domaći političari, kao i dosadašnji predsednik Crne Gore i budući počasni bivši predsednik Milo Đukanović, nekadašnji predsednik Filip Vujanović i nekadašnji premijer Igor Luksić. U plenarnoj sali crnogorskog parlamenta u prvom redu je izabrani predsednik Milatović sa suprugom, sa njegove leve strane je Milo Đukanovića, a sa desne strane supruga, Zoran Milanović, Aleksandar Vučić, Željka Cvijanović...

Na svečanu sednicu nije došao gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković.

Milatović je u drugom krugu predsedničkih izbora ubedljivo pobedio višedecenijskog vladara Đukanovića. Milatović je treći predsednik Crne Gore od obnove njene nezavisnosti, 21. maja 2006. godine, a pre njega su to bili Filip Vujanović i Đukanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija