• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2023

15:43

MILANOVIĆ IZVREĐAO UKRAJINCE, UPOREDIO IH SA USTAŠAMA: Između "Za dom spremni" i "Slava Ukrajini" nema razlike!

Beta

Balkan

MILANOVIĆ IZVREĐAO UKRAJINCE, UPOREDIO IH SA USTAŠAMA: Između "Za dom spremni" i "Slava Ukrajini" nema razlike!

Podeli vest

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da između pozdrava "Za dom spremni" i "Slava Ukrajini" nema razlike.

- Mučim se kao Isus da stavimo pozdrave poput ZDS sa strane. Ako nisi shvatio, ne mogu te preodgajati. No između Za dom spremni i Slava Ukrajini nema razlike - rekao je Milanović na svečanosti dodele javnih priznanja Grada Zagreba, preneo je portal Index.hr.

Prema njegovim rečima to je pozdrav najradikalnijih šovinista zapadne Ukrajine koji su radili sa nacistima i pobili hiljade Jevreja, Poljaka…

- To ne želim da slušam u Hrvatskoj. To što su se neki lideri navukli na to, ne zanima me. Neka izmisle drugačiji pozdrav. Neka maknu i Rusiju i Ukrajinu. Kijev je daleko, Moskva još dalje - istakao je Milanović.

O korišćenju ZDS u Hrvatskoj on kaže da je svoju poentu rekao u više navrata.

- Ne mogu to raditi unedogled. To nam pravi štetu. Komemoracija u Blajburgu - ako to nekima u Hrvatskoj nešto znači, ako je tamo stradao netko drag, nedužan, postoji dosta načina za komemoraciju. To je ponižavajuće za Hrvatsku - istakao je predsednik Hrvatske.

Da nisu provocirali Austrijance, moglo je i dalje biti u Austriji, dodao je Milanović.

- To je borba protiv tlačitelja, tirana iz Njegoševe strofe… Za par dana će biti godišnjica bitke na Sutjesci gde su poginule stotine Dalmatinaca. Meni je to antifašizam - istakao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija