• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

09.06.2023

11:05

UZBUNA U CRNOJ GORI! Širom zemlje pretnje nervnim gasom i bombama, policija i ANB na nogama, jutros u 5 u škole stigla jeziva poruka, nastava danas onlajn!

Printskrin RTCG

Balkan

UZBUNA U CRNOJ GORI! Širom zemlje pretnje nervnim gasom i bombama, policija i ANB na nogama, jutros u 5 u škole stigla jeziva poruka, nastava danas onlajn!

Podeli vest

Na imejl adrese Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbednost, ministarstava i nekih medija jutros je stigla pretnja da će u Podgorici, Baru, Budvi i Kotoru biti postavljeni kanisteri, navodno otrovnog nervnog gasa, sa detonatorskim uređajima.


Policija proverava dojave, javlja RTCG. Kao ciljane lokacije označeni su podgorički i kotorski sudovi, Uprava prihoda i carina.

Više crnogorskih škola i jutros je dobilo dojave o postavljenim bombama. Pretnje su, kako se nezvanično saznaje, opet stigle putem mejlova. U mejlu se, između ostalog, navodi da je „bomba u školi“, „da su svi beznačajni“, te preti smrću. Ministarstvo prosvete saopštilo je da će se nastava danas odvijati onlajn, a otkazuju se i eksterni ispiti za polumaturante.

Dojave su oko pet sati jutros stigle na adrese podgoričkih osnovnih škola „Pavle Rovinski“, „Branko Božović“, „Milorad Musa Burzan“, „Štampar Makarije“, „Vlado Milić“. Pretnje su dobile i škole u drugim gradovima.

„Zbog novih mejlova preteće sadržine koji su stigli na adrese osnovnih i srednjih škola na teritoriji cele Crne Gore, Ministarstvo prosvete obaveštava javnost da će se nastava danas odvijati onlajn. Takođe, otkazuje se i zakazana eksterna provera znanja za učenike na kraju devetog razreda osnovne škole za izborne predmete", piše u saopštenju ministarstva.

O novom terminu testiranja, u saradnji sa Ispitnim centrom, osnovne škole će biti blagovremeno obaveštene.

Nezvanično, pretnje stižu na mejlove škola pojedinačno, ne cirkularno. Juče je više crnogorskih škola, ali i Skupština, Viši sud i opštine, dobilo pretnje bombom. Nastava nije održana, a zgrade su odmah evakuisane.

Uprava policije Crne Gore juče izvršila je preglede objekata za koje su pristigle dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Obavljeni su pregledi 165 lokacija i, kako ističu, utvrđeno je da su dojave bile lažne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KLJUČA U CRNOJ GORI, IZBORI SU ZA TRI DANA! Milo uzima 20 odsto, PES bar 30, Fronta nema, niko ni sa kim neće - ZNAČI NOVI IZBORI NA JESEN!
Planeta

KLJUČA U CRNOJ GORI, IZBORI SU ZA TRI DANA! Milo uzima 20 odsto, PES bar 30, Fronta nema, niko ni sa kim neće - ZNAČI NOVI IZBORI NA JESEN!

Kampanja za parlamentarne izbore u Crnoj Gori ima dva lica, jedno do srede, kada je sve izgledalo neuobičajeno mirno, bez mahanja zastavama, velikih svađa i pretnji. Zatim se tokom noći pretvorila u prvi mali rat zbog afere sa uhapšenim kraljem kriptovaluta Do Kvonom i njegovih navodnih veza s liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem.

08.06.2023

21:15

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija