• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Vijesti.me

11.06.2023

22:53

SPAJIĆ NOVI PREMIJER CRNE GORE?! Evropa sad neće sa DPS-om i Urom: Razgovori već sutra, Vlada da se što pre formira

Tanjug/AP

Balkan

SPAJIĆ NOVI PREMIJER CRNE GORE?! Evropa sad neće sa DPS-om i Urom: Razgovori već sutra, Vlada da se što pre formira

Podeli vest

Spajić nije odgovorio na pitanje o mogućoj koaliciji sa listom "Za budućnost Crne Gore" i kako bi EU na to reagovala. Rekao je da je večeras trenutak za slavlje i da je jutro pametnije od večeri

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić rekao je da su ostvarili dobar rezultat i da očekuju da se Vlada što prije formira.

Kazao je da je ostvarena velika pobeda, uprkos zloupotrebama državnih resursa.

Spajić je najavio da će PES razgovarati sa svima sa kojima dele zajedničke vrednosti.

Na pitanje sa kim bi pravili vlast, Spajić je rekao da se jasno izjasnio s kim neće u koaliciju - sa Demokratskom partijom socijalista i Građanskim pokretom URA.

Spajić nije odgovorio na pitanje o mogućoj koaliciji sa listom "Za budućnost Crne Gore" i kako bi Evropska unija na to reagovala. Rekao je da je večeras trenutak za slavlje i da je jutro pametnije od večeri.

"Što se mene tiče, odgovor je jasan, ali su programski principi najvažniji, da vidimo ko hoće da pomogne program Evropa sad 2... Mi smo ovde da damo rezultate za građane u naredne četiri godine i to je jedino što me interesuje".

Kazao je da je izlaznost na današnjim izborima bila slaba za crnogorske pojmove, a da je za evropske normalna. "Politika nije više interesantna kao što je bila", dodao je.

Rekao je da razgovori počinju sutra.

Na pitanje gde je predsednik države i zamenik predsednika PES-a Jakov Milatović, odgovorio je da je to pitanje za njega. Potvrdio je da je Milatović bio u izbornom štabu da pruži podršku.

Funkcioner PES-a Filip Ivanović je rekao da će ta stranka imati najveći poslanički klub u Skupštini i da će biti glavni konstituent Vlade. Predstavio je Spajića kao novog premijera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Solo

pre 10 meseci

U toj kriminalnoj Crnoj Gori se nezna vise ko sa kim i zbog cega jer toliko kriminalnih Politickih veza i raznih familijarnih i kumovskih grupa je dovelo zemlju do jednog haosa koji nece biti resen godinama..Sto dalje od njih bolje za nas...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija