• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s.net/Informer

18.06.2023

10:30

MILOVU KUĆU NIKO NE RUŠI, KAD ĆE - NE ZNA SE! ĐUKANOVIĆ SADA TUŽI MINISTARSTVO! U Crnoj Gori sve je isto, samo... Zakon, šta to beše?!

Fotoilustracija/Printskrin/Tanjug

Balkan

MILOVU KUĆU NIKO NE RUŠI, KAD ĆE - NE ZNA SE! ĐUKANOVIĆ SADA TUŽI MINISTARSTVO! U Crnoj Gori sve je isto, samo... Zakon, šta to beše?!

Podeli vest

Ana Đukanović, pravna zastupnica bivšeg predsednika Crne Gore i bivšeg šefa DPS-a Mila Đukanovića, podneće Upravnom sudu tužbu protiv Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma (MEPPU) jer u zakonom predviđenom roku nije odlučilo po žalbi na rešenje urbanističko-građevinskog inspektora kojim je naloženo rušenje kuća u Kočanima.

Podnošenje tužbe u izjavi za „Dan" najavila je Đukanović.

- Odluku po izjavljenoj žalbi nisam dobila, što znači da nije ni odlučeno. Sledeće pravno sredstvo je tužba Upravnom sudu - kazala je Đukanović.

Ona je dodala da ministarstvo nije donelo odluku u roku od 45 dana od dana kada je podnela žalbu. Iz resora na čijem je čelu Ana Novaković Đurović od prošlog petka ne odgovaraju na naša pitanja o odluci u ovom slučaju, niti da li će utvrđivati odgovornost službenika koji u zakonskim rokovima nisu odlučivali po žalbama, zahtevima i urgencijama u ovom slučaju.

Đukanović je 25. aprila podnela žalbu na rešenje inspektora Aleksandra Todorovića, koji je naložio rušenje Đukanovićevih kuća u nikšićkom naselju Kočani, a ministarstvo je odluku trebalo da donese najkasnije do 9. juna.

"Danu" je 9. juna iz tog ministarstva saopšteno da nisu odlučivali po žalbi na upitom traženo rešenje, budući da je rok za donošenje rešenja po žalbi 45 dana od dana prijema žalbe. U međuvremenu, dodatni odgovor iz tog resora nismo dobili, niti nam iz PR službe odgovaraju na pozive i poruke.

Iz Upravnog suda Crne Gore ranije su se žalili zbog ogromnog priliva predmeta, uglavnom tužbi zbog ćutanja administracije. Iz tog suda su ukazali da im zbog tako velikog priliva predmeta preti blokada rada, ali i da zbog tih slučajeva nastaju ogromni troškovi po budžet. Naknada troškova u jednom predmetu iznosi nešto manje od 500 evra.

Foto: Fotoilustracija/Printskrin

Imanje Mila Đukanovića i bespravno izgrađene kuće - kada će biti srušene?!

Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa Crne Gore dostavio je Vladi informaciju o postupanjima u sudskim postupcima u kojima zastupa državne organe. Prema toj informaciji, iz državnog budžeta je za prva tri meseca ove godine isplaćeno više od tri miliona evra po izvršnim sudskim presudama u kojima je država izgubila.

Podsetimko, urbanističko-građevinski inspektor Aleksandar Todorović je 4. aprila doneo rešenje kojim je Đukanoviću naloženo da u roku od 20 dana od prijema te odluke sruši dve kuće u nikšićkom naselju Kočani, jer su izgrađene suprotno prostorno-urbanističkom planu Opštine Nikšić.

Inspektor je naložio rušenje kuća od 170 i 89 kvadrata. U međuvremenu je Đukanovićeva advokatica podnela žalbu na ovo rešenje, pa je izvršenje odloženo dok drugostepeni organ ministarstva ne donese odluku.

Iz ministarstva su nam ranije kazali da će, u skladu sa rešenjem drugostepenog organa, ta inspekcija nastaviti da vodi upravni postupak i preduzima potrebne mere i radnje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mali Perica

pre 10 meseci

Kome kuća smeta? Dovoljno je što su srušili Mila!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija