• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.07.2023

11:17

Haos u komšiluku, hapšeno 16 policajaca i još troje ljudi: Češlja se preko 15 lokacija, uključujući i policijsku stanicu Kakanj!

EPA/FEHIM DEMIR

Balkan

Haos u komšiluku, hapšeno 16 policajaca i još troje ljudi: Češlja se preko 15 lokacija, uključujući i policijsku stanicu Kakanj!

Podeli vest

Šesnaest policijskih službenika iz Kaknja u Bosni i Hercegovini i još tri osobe uhapšene su u utorak ujutro i privedene u službene prostorije Policijske uprave Zeničko-dobojskog kantona.

- Sve se odvijalo u okviru akcije protiv organizovanog kriminala i korupcije, kodnog naziva "Meta 2", koja se provodi od ranih jutarnjih sati - potvrdio je portparol Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

Akcija je rezultat višemesečnog operativnog delovanja policije, piše Dnevni avaz.

- Akcijom je obuhvaćeno 20 ljudi, od kojih nam je jedna osoba, koja nije policajac, trenutno nedostupna. Pod našim nadzorom je preostalih 19 osoba, od kojih 16 policijskih službenika, a vrše se pretresi na 20 lokacija, čiji je cilj pronalaženje i oduzimanje predmeta koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku protiv 20 lica. koja su meta ove akcije. Pretresaju se stambeni objekti, automobili, prostor koji su koristili u Policijskoj stanici Kakanj – istakao je Fišek.

Sva lica koja su na meti ove akcije osumnjičena su da su počinila krivična dela „udruživanje za izvršenje krivičnih dela“ u vezi sa „zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja“ i krivična dela „primanje poklona i drugih oblika“. koristi“, „odavanje službene tajne“, „neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „teška krađa“.

Radnje i pretresi provode se u koordinaciji sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija