• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.08.2023

23:29

(VIDEO) ''Jedna od najmučnijih intervencija koje su se dogodile'': Poznat uzrok eksplozije u staračkom domu kod Zagreba

printscreen/facebook/DNEVNIK.hr

Balkan

(VIDEO) ''Jedna od najmučnijih intervencija koje su se dogodile'': Poznat uzrok eksplozije u staračkom domu kod Zagreba

Podeli vest

Dvoje ljudi je poginulo u eksploziji koja se dogodila u Zagrebačkoj ulici u Dugom Selu, danas oko 13.30 sati. Treća osoba je teško povređena i operisana u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Do ekplozije je došlo u prizemlju staračkog doma, a smrtno su stradali 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, dok je 79-godišnjak teško povređen. Lekar Kristijan Ćupurdija, rekao je da se radi o teškim povredama trbuha i donjih ekstremiteta.

85-godišnjak je u prizemlju kuće aktivirao ručnu bombu u kuhinji u kojoj su u tom trenutku bile tri osobe.

Muškarac (85) koji je aktivirao bombu je iz naselja nešto više od desetak kilometara od Novog Marofa, dok je 79-godišnjakinja iz jednog mesta u okolini Krapine. Policija ovaj događaj tretira kao ubistvo i samoubistvo. Policija je na licu mesta zatekli stravičan prizor, piše Jutarnji list.

- Ovo je bila jedna od najmučnijih intervencija koje su se dogodile na našem području. Prizor je bio stravičan - rekao je komandir policije za Dugo Selo Željko Remenar i dodao kako će uviđaj verovatno trajati do kasnih noćnih sati.

Gradonačelnik Nenad Panian, koji živi u susjedstvu, novinarima je rekao da je u objektu živjelo ukupno petero ljudi. Preostalih dvoje zbrinuto je preko socijalne službe. Što se tiče ilegalnog oružja, Panian je rekao da je u Dugom Selu "dosta stanovnika iz rata". Rekao je da se prelako dolazi do oružja i da je "psihička situacija u svetu nakon korone i rata drugačija".

Eksplozivnu napravu za koju tek treba veštačenjem pronađenih ostataka da se utvrditi o kojoj se vrsti radi, 85-godišnji je penzioner prema nezvaničnim informacijama doneo je odnekud sa sobom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija