• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RTRS

03.11.2023

18:00

Ministar bezbednosti BiH nazvao Šmita migrantom! Nešić: Ukoliko se ne osećate sigurno u Nemačkoj, uvek nam možete tražiti azil!

Printscreen

Balkan

Ministar bezbednosti BiH nazvao Šmita migrantom! Nešić: Ukoliko se ne osećate sigurno u Nemačkoj, uvek nam možete tražiti azil!

Podeli vest

Ministar bezbednosti BiH, Nenad Nešić, odgovorio je na komentar Visokog predstavnika za BiH, Kristijana Šmita, koji ga je upozorio da vodi računa o bezbednosti, prestane sa igrama i radi svoj posao.

- Posao ministra bezbednosti je da stvori zakonske pretpostavke koje obezbeđuju sigurnost njenih građana, kao i stranaca koji ovde borave u skladu s zakonskim propisima, da vodi računa i upravlja migrantskom krizom kako ona ne bi dovela do ugrožavanja bezbednosti zemlje, a posebno da zaustavi ulazak ilegalnih migranata. Za zakon su isti ilegalni migranti iz Sirije, Avganistana, Iraka i Nemačke - rekao je Nešić, prenosi RTRS.

Nešić ističe da za Šmita važe ista pravila kao i za sve strance koji borave u BiH.

- S obzirom na to da Šmitu nikako ne polazi za rukom da pokaže rezoluciju SB UN i dokaže da je ovde u skladu s Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma, za njega važe zakoni ove zemlje kao za sve ostale strance - kazao je i dodao:

- Posao ministra bezbednosti je da zahteva poštovanje Zakona o strancima i Zakona o prebivalištu i boravištu. Ukoliko se Kristijan Šmit ne oseća sigurno u Nemačkoj, uvek nam se može obratiti i zatražiti azil. Njegov zahtev biće razmotren i verujem da će mu azil biti odobren ukoliko prihvati da poštuje zakone ove zemlje. Naravno, i nadležne agencije moraju doneti procenu da li je opasan po bezbednost BiH - poručio je Nešić.

On je poručio Šmitu i da je posao ministra bezbjednosti da radi u skladu sa zakonima zemlje, a ne voljom bilo kojeg migranta.

Zamislite šta bi se desilo kada bi svaki ilegalni migrant poželio da ovde bude samooktroisani vladar. Pred zakonom su svi migranti isti, bez obzira da li su sa istoka ili zapada - rekao je Nešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija