• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/index

11.11.2023

16:02

Rusvaj u albanskom parlamentu! Poslanik aktivirao dimne bombe, pre toga napravili još jedan cirkus nasred dvorane! (VIDEO)

facebook.com

Balkan

Rusvaj u albanskom parlamentu! Poslanik aktivirao dimne bombe, pre toga napravili još jedan cirkus nasred dvorane! (VIDEO)

Podeli vest

U albanskom parlamentu u četvrtak dogodio se incident kada je poslanik Demokratske stranke aktivirao više dimnih bombi.

Dvorana se ispunila dimom, a predsedavajuća Lindita Nikola izbacila je poslanika sa sednice i zatražila intervenciju obezbeđenja kako bi se uspostavio red. Neposredno pre aktivacije dimnih bombi deo poslanika opozicije je svojim stolicama napravio barikadu ispred govornice.

Lider demokrata Sali Beriša rekao je da ne može da utiče na poslanike.

- Opozicija je odlučna da ne dopusti normalan parlamentarni život dok se ne ispune naši zahtevi: osnivanje istražnih odbora, uključivanje u povereništvo za izbornu reformu i odustajanje većine od uplitanja u unutrašnja zbivanja opozicije - rekao je nekadašnji premijer Albanije.

Pirotehniku su u dvoranu navodno unele dve poslanice, prenosi Indeks.

Svo troje sada bi mogli da se suoči sa disciplinskim merama koje bi mogle uključivati i privremenu zabranu dolaska na sednice.

Skandal u parlamentu Albanije izbio je i u ponedeljak kad je obezbeđenje pokušalo da spreči suspendovane poslanike da uđu u zgradu. Nekoliko poslanika Demokratske stranke ušlo je kroz prozor u parlament nakon se prethodno žestoko sukobilo sa pripadnicima obezbeđenja ispred glavne kapije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija