• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rtrs

05.01.2024

18:15

Dodikova šamarčina američkom ambasadoru u BiH: Svoje pretnje okačite mačku o rep! Ovo mu neće oprostiti?!

predsjedinik.net

Balkan

Dodikova šamarčina američkom ambasadoru u BiH: Svoje pretnje okačite mačku o rep! Ovo mu neće oprostiti?!

Podeli vest

Govorimo o čoveku koji je pokazao da je srbomrzac, niskog mentalnog i karakternog potencijala jer je njegova politika, politika mržnje i osvete bez racionalnih mogućnosti. Da je racionalan ne bi dozvolio da ga RS odbaci kao bilo kakvog mogućeg sagovornika, poručuje predsednik Republike Srpske

Amerika mora da prestane da se meša u unutrašnje stvari jedne zemlje i omogući neutralan politički dogovor, jer ona nije zadužena, niti je po bilo čemu potrebna da se meša u unutrašnje stvari BiH, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- I dalje se misli da su SAD važan faktor sa kojim treba razgovarati i ubeđen sam da će jednog dana oni razumeti da takvi kao što je Majkl Marfi samo urušavaju njihovu spospobnost da ovde imaju otvoren dijalog - kazao je Dodik, reagujući na najnovije Marfije medijske istupe u kojima otvoreno zapretio Republici Srpskoj i njenim zvaničnicima, navodeći da su "SAD jasno dale do znanja da su spremne odgovoriti na antidejtonske i neustavne postupke domaćih aktera".

Dodik je naglasio da američki ambasador još jednom pokazuje da se neopravdano meša u unutrašnje stvari, kako on to voli da kaže, suverene zemlje.

- Mislio sam da zatražim da ga proglase personom non grata, ali sam shvatio da on nije ambasador SAD u Republici Srpskoj nego samo u FBiH, pa ne želim da se mešam u unutrašnje stvari druge zemlje. Šta će Federacija s njim uraditi deluje mi već poznato - ukazao je.

On je naglasio da američki ambasador u Sarajevu u svom poslednjem saopštenju, kao nikada do sada, ponižava samu Ameriku, koja nikada nije pretila nego je uvek izvršavala nasilje.

 Upitavši da li je to nemoć da on preti nekim merama da će preduzeti nešto, Dodik je rekao da je očigledno reč o njegovom izlizanom karakteru koji je usmeren samo ka tome da se ponaša kao portparol muslimana u BiH i da je spreman da kroz izjave nahrani njihov ego i njihovu irealnu potrebu da dominiraju - pa i u RS.

- Ako smo jednom američkom ambasadoru pokazali da ne može da upravlja RS, onda to neće biti teško da dokažemo ni muslimanima u Sarajevu. Ako oni misle da nastave sa takvim stvarima, RS ima svoje sasvim legitimno pravo da se brani od takvih psihopata koji pokušavaju da čak i legitimni izborni proces dovedu u sumnju samo da bi osnažili frustracije i laži koje opozicija u Srpskoj, pre svega Jelena Trivić, održava. To govori da je ona njihov favorit - istakao je Dodik.

U svakom slučaju, podsetio je Dodik, izbori u Republici Srpskoj su održani u atmosferi koju su međunarodni posmatrači proglasili da je fer i korektna.

S druge strane, dodao je on, sve je bilo u njihovim rukama - američko mešanje u izbore, podrška svom favoritu Jeleni Trivić, prebrojavanje glasova za predednika Srpske u Federaciji što je bilo ponižavajaću za Republiku Srpsku.

- To je sve delo Marfijeve kuhinje i njegovih poslušnika, ali džaba im sve. Opet je pobedio Milorad Dodik, SNSD i naši koalicioni partneri - istakao je Dodik.

Foto: Beta

 

Prema njegovim rečima, Marfi koji je se sveo na ambasadora u FBiH, šaljući otrovne strelice prema Banjaluci, prema RS, najbolje potvrđuje šta znači promašaj u kadrovskom selektiranju.

- Imamo pravo da govorimo o čoveku koji je pokazao da je srbomrzac, da je čovek koji je niskog mentalnog i karakternog potencijala jer je njegova politika, politika mržnje i osvete bez racionalnih mogućnosti. Inače, da je racionalan ne bi dozvolio da ga RS odbaci kao bilo kakvog mogućeg sagovornika - ocenio je predsednik Srpske.

 - Umesto da se upita zašto je to tako i da pokuša kroz dijalog, preko svojih šefova ili na neki drugi način da izmiri situaciju on ide u dalju eskalaciju. Samo ću reći: 'Gospodine Marfi, spremni smo za tu vrstu eskalacije, a vi svoje pretnje okačite mačku o rep' - zaključio je Dodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija