• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

22.03.2024

18:00

Prisiljavala dete da rukama vadi hleb iz WC šolje! Vaspitačica napravila ogavan incident u vrtiću!

Shutterstock

Balkan

Prisiljavala dete da rukama vadi hleb iz WC šolje! Vaspitačica napravila ogavan incident u vrtiću!

Podeli vest

"Iskreno nam je žao zbog svega", odgovorila je portalu 24sata.hr uprava dečjeg vrtića iz Zaprešića nakon što je u javnost procurilo da je njihova vaspitačica terala dete da rukama vadi hleb iz WC šolje.

Za incident se saznalo nakon što se na Facebook stranici "Mamin blog" pojavilo pismo vaspitačice (navodno upućeno roditeljima deteta) u kojem je opisala incident.

Navela je da je dete prekršilo pravila o ručku:

- Unutar grupe pravilo je da si sami stavljaju jelo te, koliko stave, toliko pojedu. Kad pojedu i hleb, ako žele, dođu po još i takođe je dogovor o uzimanju hleba - ako ne želiš, slobodno izrazi svoje mišljenje i ne moraš ga uzeti.

Dalje je navela da je dete tražilo drugo jelo nakon što nije pojelo hleb i dobilo ga je jer ga nisu proveravali, verujući da se drži dogovora.

"Uz dogovor koji imamo u grupi da se jelo pojede do kraja i hleb se ne uzima ako ne želiš, potakli smo ga pojede ostatak", stoji u navedenom pismu.

Takođe se navodi da je dete bacilo hleb u WC, a deo hrane naguralo u džepove. Dete je na kraju izvadilo hleb iz WC šolje, a u pismu navode da su ga upozorili da takvo ponašanje nije u redu, kao i na nepridržavanje pravila i dogovora grupe.

Da se incident dogodio, za 24sata.hr su potvrdili i u vrtiću, koji je poslao pisani odgovor.

Pisani odgovor vrtića prenosimo u celosti:

- Poštovani, u svezi s nastalim događajem u dečjem vrtiću, izražavamo iskreno žaljenje zbog istog. Odmah smo preduzeli potrebne postupke s ciljem potpunog uvida u okolnosti događaja. Srazmerno rezultatima preduzeće se dalje potrebne mere i aktivnosti - napisali su.

O detaljima nisu hteli da govore niti direktno da potvrde šta se točno dogodilo, ali su sazvali hitan sastanak zaposlenih nakon incidenta.

- Razgovaramo međusobno o tome šta i kako dalje, sve nas je ovo zateklo. Trebalo bi još da utvrdimo šta se tačno dogodilo - dodali su.

Upit je poslat i policiji, ali do objavljivanja vesti odgovor nije stigao, zaključuje 24sata.hr.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Spektakularno završeni Dani Kladova
Društvo

Spektakularno završeni Dani Kladova

Spektaklom u tvrđavi Fetislam, koncertom Danice Crnogorčević, u prisustvu nekoliko hiljada građana, uz vatromet i baklje na zidovima tvrđave, završeni su ovogodišnji Dani opštine Kladovo, koji su, utisak je svih građana opštine, ove godine zaista prevazišli sva očekivanja.

27.04.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija