• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.06.2024

16:29

Katastrofa u Hrvatskoj! Turisti bacaju hranu, bebe gladuju, stanovništvo u očaju, a iz njihovog vrha poručuju: "Šta da radimo, nije do nas!" (FOTO)

Printskrin Tik tok

Balkan

Katastrofa u Hrvatskoj! Turisti bacaju hranu, bebe gladuju, stanovništvo u očaju, a iz njihovog vrha poručuju: "Šta da radimo, nije do nas!" (FOTO)

Podeli vest

Širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Albanije u popodnevnim časovima nestala struja, što je izazvalo totalni kolaps.

Dok je pola Hrvatske ostalo bez struje, njihov ministar energetike Ante Šušnjar poručuje:

- Naše službe do sada nisu utvrdile da se radi o o bilo kakvom kvaru kod nas, a s obzirom na to da se radi o sistemu spojenih sudova, i deo naše mreže je ostao bez napona - rekao je Šušnjar, a prenosi Jutarnji.

Foto: Foto: Printscreen

 

Jos je bizarniji odgovor iz Hrvatskog sistema za prenos električne energije, čiji je rukovodilac govorio da ima i gorih slucajeva u istoriji:

- Dalmacija je u ratu ostala bez struje 73 puta, no događaju se raspadi. U Ekvadoru je nedavno bez struje ostalo 18 miliona ljudi, ili nama bliže Italija. Ne verujem da bi se ovo trebalo ponoviti - rekao je direktor Sektora za vođenje elektroenergetskog sustava HOPS-a Danko Blažević.

U delovima Dalmacije, tačnije u Kaštel Štafiliću, situacija sa elektičnom energijom i dalje je dramatična. Sa temperaturom od čak 37 stepeni, stanovnici se suočavaju sa problemima snabdevanja hranom i toplim obrocima, posebno kada je reč o maloj deci koja zahtevaju posebnu negu.

Situacija je toliko ozbiljna da su turisti iz Mađarske primorani da bace hranu iz frižidera, dok se jedna očajna majka žali na nedostatak toplog mleka za svoju bebu od godinu dana.

Foto: Foto: Printscreen

 

 

- Koliko sam uspela saznati, u neke delove se jeste vratila. Konkretno, u Kaštel Štafilić nije. Napolju je 37 stepeni, nije prijatno nimalo, a posebno s bebom od godinu dana koja zahteva i topli obrok i štošta. Toliko o obećanju da se električna energija vraća do pola četiri. Hvala na informacijama jer bez medija bismo bili u potpunom neznanju. Zadnjih sat vremena donekle i internet funkcioniše - javila se čitateteljka iz Kaštel Štafilića. 

Foto: Foto: Printscreen

 

- Gosti iz Mađarske su mi poslali poruku iz apartmana. Pitaju kad će se vratiti struja. Kažu da će morati baciti svu hranu iz frižidera. Očajna sam. Što da kažem ljudima? Vidno su uznemireni. U apartmanu su na spratu, bez klime, a vani +35 °C - požalila se čitateljka iz Maslenice.

Foto: Foto: Printscreen

 

Stanovnici su uznemireni i očajni, a situacija se dodatno pogoršava visokim temperaturama koje vladaju na otvorenom. Na Braču takođe vlada nestašica struje, što dodatno otežava ionako napetu situaciju.

S druge strane, situacija u Srbiji je stabilna, a predsednik naše zemlje Aleksandar Vučić pozvao je ministarku energetike Dubravku Đedović Handanović da u Srbiji obezbedi da nema prekida u snabedavanju strujom i pozvao ljude iz svih sektora sistema za enegetsku bezbednost - EPS, EMS i druge, da njihovi radnici ne idu kućama već da svi budu angažovani na obezbeđivanju energije, jer Srbija mora da ima energiju sve vreme.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Opozicija i tajkunski mediji zanemeli! Vodili kampanju protiv EPS-a i EMS-a, a sad ćute kad jedino Srbija ima struju!
Politika

Opozicija i tajkunski mediji zanemeli! Vodili kampanju protiv EPS-a i EMS-a, a sad ćute kad jedino Srbija ima struju!

Opozicija u Srbiji i mediji koji se nalaze pod njihovom kontrolom i dirigentskom palicom tajkuna Dragana Šolaka vodili su dugogodišnju kampanju usmerenu protiv Elektrodistribucije Srbije i Elektromreže Srbije, kao i celokupnog elektroenergetskog sektora i elektroenergetske bezbednosti zemlje, a sada je zavladao muk i ne izveštavaju o tome da je u Srbiji situacija pod kontrolom i stabilna nako što je čitav region u kolapsu posle nestanka struje.

21.06.2024

15:54

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija