• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2024

09:30

Oglasio se načelnik gorske službe! Jablanica najteže pogošena, izvučeno 13 tela stradalih!

Klix.ba

Balkan

Oglasio se načelnik gorske službe! Jablanica najteže pogošena, izvučeno 13 tela stradalih!

Podeli vest

Načelnik Gorske službe spasavanja Republike Srpske Nenad Ikonić rekao je za RTRS da je stanje u Donjoj Jablanici veoma teško i da je do sada izvučeno 13 tela nastradalih u katastrofalnim poplavama i odronima koji su pogodili ovo područje.

I jutros se nalazimo u Donjoj Jablanici gde smo došli na poziv Federalne uprave civilne zaštite - rekao je Ikonić, dodajući da su angažovana dva tima iz Republike Srpske, ali da je tokom dana moguć dolazak i trećeg tima sa pumpama visokog kapaciteta za izbacivanje vode.

On je rekao da bi danas trebalo da tragaju za telima nestalih osoba u dve kuće koje su pod vodom i da će, ukoliko treći tim ne bude mogao da interveniše, ronilački tim pokušati da nađe tela.

Ikonić je rekao da velike količine kamena otežavaju delovanje brojnih spasilačkih timova, dodajući da u Donjoj Jablanici nema električne energije.

Podsećamo, najmanje 20 osoba poginulo je u poplavama i odronima u Federaciji BiH, gde je proglašeno stanje prirodne nesreće nakon bujičnih poplava.

Najteža situacija je u Jablanici, koja je potpuno odsečena, a poplave su pogodile i Konjic, Kiseljak, Kreševo, Busovaču i Fojnicu.

Prema nezvaničnim informacijama, nepoznata je sudbina oko 40 osoba.

Na području Jablanice i Konjica je odsečena infrastruktura, putne komunikacije i telefonske veze. Veliki broj kuća je u potpunosti uništen, poplavljene su ili zatrpane odronom. Nadležne službe zbrinjavaju ugroženo stanovništvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)
Live TV

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)

Dok se približava eskalacija sukoba na Bliskom istoku, narod se sve više buni. Dok je većina naroda na strani Libana, svetski lideri su na strani Izraela. Da li više iko sluša reč naroda? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan, naučni savetnik, prof. dr Dragan Petrović i Srba O Filipović, analitičar.

05.10.2024

09:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija