• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org/informer.rs

05.05.2015

10:07

STRAH U KOSTI! Prve fotke najnovijih modela ruske vojne tehnike!

Vesti

STRAH U KOSTI! Prve fotke najnovijih modela ruske vojne tehnike!

Podeli vest

Prvi put sa kupole tenka T-14 "Armata" skinuta cerada. Veliku pažnju privlači i "Kornet - D1"

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je fotografije oklopne tehnike proizvedene na bazi univerzalnih guseničnih platformi "Armata", "Kurganec" i "Bumerang", koja će se pojaviti 9. maja na Paradi pobede u Moskvi!

Sada se bez zaštite mogu pogledati i samohodni top "Koalicija-SV" i protivtenkovski raketni sistem "Kornet-D1".Najveću i posebnu pažnju ipak privlači tenk T-14 "Armata" koji se sada prvi put vidi u celini. Bez zaštitne cerade na kupoli. Na onome što, po prirodi stvari, najviše interesuje vojnu i industrijsku špijunažu ne samo zemalja koje su u sastavu NATO pakta.

MORF

Ministarstvo je postavilo je fotografije istovremeno i na svom sajtu i na društvenim mrežama.

Sa sajta ministarstva se mogu i preuzeti u dobroj rezoluciji fotografije srednjeg tenka T-14, borbenog vozila pešadije "Armata", samohodnog topa "Koalicija-SV", mobilnog protivtenkovskog raketnog sistema "Kornet-D", borbenog vozila pešadije "Kurganec-25" i oklopnog transportera "Kurganec-25".

MORF

Na vojnoj paradi na Crvenom trgu u Moskvi učestvovaće više od 16,5 hiljada vojnika, 194 jedinica vojne tehnike, kao i 143 helikoptera i aviona.

Kako je rekao ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, Parada povodom 70. godišnjice završetka Velikog otadžbinskog rata u Moskvi biće najveća u modernoj istoriji Rusije. Po njegovim rečima, veći deo tehnike koja će biti pokazana 9. maja čine novi modeli, koje još niko nije video.

MORF

Prolazak mehanizovane kolone otvoriće tenkovi T-34 i samohodni topovi SU-100.

U sastavu mehanizovane kolone proći će samohodne haubice "Msta-S" i najnoviji samohodni top "Koalicija-SV", raketni sistem "Iskander", oklopna vozila "Tigar" i "Tajfun", oklopni transporteri BTR-82A, tenkovi T-90, zenitni raketni sistemi protivvazdušne odbrane "BUK-M2" i "Tor-M2U", zenitni raketno-topovski sistemi "Pancir-S1" i zenitno-raketni sistemi "S-400" Snaga vazdušno-kosmičke odbrane.

MORF

Prvi put će na Crvenom trgu biti predstavljeni najnoviji modeli oružja Vazdušno-desantnih snaga BMD-4M i višenamenski oklopni transporter "Rakuška", kao i mobilni raketni sistem Raketnih strateških snaga "Jars".   

MORF

Parada će biti završena letom avijacije Ratnog vazduhoplovstva Rusije u paradnom poretku.

U njegovom sastavu biće helikopteri i avioni armijske, vojno-transportne i strateške avijacije, uključujući helikoptere Mi-35, "Ansat-U", Mi-28N, lovce Su-30, Su-35, Jak-130, bombardere Su-34, Tu-22M3, Tu - 95 i Tu-160.     


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stanko

pre 8 godina

prikazite i ono drugo sto imate, a sto cuvate kao rezervu, Ameri su se vec usrali, a nisu svesni sta ih tek ocekuje

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija