• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.12.2015

00:00

VOĐA ISLAMISTA POBEGAO IZ SIRIJE: Agenti CIA ranjenog ga smestili na "najsigurnije mesto"

Vesti

VOĐA ISLAMISTA POBEGAO IZ SIRIJE: Agenti CIA ranjenog ga smestili na "najsigurnije mesto"

Podeli vest

Vođa takozvane Islamske države, kalif samoproglašenog kalifata Abu Bakr al-Bagdadi utočište je našao u libijskom gradu Sirtu, javlja iranska novinska agencija Fars citirajući anonimne izvore, a prenosi talijanska novinska agencija ANSA

Fars piše da je al-Bagdadi prethodno lečen u Turskoj zbog navodnih povreda koje je pretrpeo u iračkom vazdušnom napadu u oktobru.

Vođa ISIS-a bio je u konvoju vozila koji je pogođen na putu prema iračkom gradu Al-Karable gde je trebalo da se sretne s ostalim militantnim vođama. Prvo je lečen u islamističkom uporištu Raka, a potom je prevezen u Tursku.

Novinska agencija koju se povezuje s iranskom Revolucionarnom gardom prenela je kako je televizijska stanica  pod kontrolom Hezbolaha Al-Manar citirala anonimne izvore kada je objavila informaciju da je al-Bagdadi završio u Turskoj uz pomoć turskih obaveštajnih službi, a sve je, prema njima, koordinirala CIA.

Transfer u rodni grad svrgnutog libijskog diktatora Moamera Gadafija Sirt, koji je sad u rukama džihadista, dogodio se pak kako ga ne bi uhvatio 'obavještajni centar' u Bagdadu koji su zajednički osnovali Irak, Iran, Rusija i Sirija.

Libijski izvor nazvao je Sirt "najsigurnijim džihadističkim utočištem na svetu", javlja Fars te napominje da je al-Bagdadi ranjen u napadu na konvoj pri čemu je poginulo 25 pripadnika Islamske države u blizini sirijske granice. Tada su ga borci prevezli u Raku gde su mu lekari spasili život, ali navodno mu nisu mogli osigurati trajni tretman, pa je stoga prebačen u Tursku.

Inače, prema nedavnom izveštavanju britanskog Observera, u najmoćnijim državama članicama NATO saveza sve se češće spominje mogućnost vojne intervencije u Libiji, koja se pretvara u sigurno utočište za džihadiste i svojevrsnu alternativu za Siriju, koja se u poslednje vreme našla pod vazdušnim  udarima više velikih sila.


PROČITAJTE JOŠ
 

(VIDEO) NEMA MILOSTI ZA DŽIHADISTE: Oni koji još nisu pobegli, ostaju zauvek u Siriji-mrtvi!

(VIDEO) PAKAO ZA DŽIHADISTE: Putin poslao dalekoletne bombardere, čuvali ih lovci SU-30!

(VIDEO) KRAH ISLAMSKE DRŽAVE: Pogledajte napad Rusije na džihadiste s podmornice u Mediteranu!

(VIDEO) PUTIN POSLAO POJAČANJE: Džihadiste će vrebati borbeni helikopteri "aligator" i noćni lovac"!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Peca

pre 8 godina

Ma jok , otiso čovek u Ameriku da primi nagradu kao ličnost godine zajedno sa Trampom (neznam zasta će da se trampi ali neka trampa se stalno pominje u Americi)

Filip

pre 8 godina

Turci i CIA!?! Mislim da bi Rusi trebali najzad da malo zesce medijski demistifikuju ko je napravio i ko stoji iza projekta "islamska republika". Siguran sam da imaju dokaze o liniji Saudijska Arabija-Turska-Amerika=ISIL!

laza

pre 8 godina

Kad budete unistili CIA/u unisticete i svetski terorizam

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija