• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

24.10.2016

22:13

OPERACIJA FRANCUSKIH VLASTI: Evakuisano 2.318 migranata iz kampa u Kaleu!

Vesti

OPERACIJA FRANCUSKIH VLASTI: Evakuisano 2.318 migranata iz kampa u Kaleu!

Podeli vest

Iz kampa “Džungla” u francuskom lučkom gradu Kaleu je evakuisano 2.318 migranata i odvedeno na druge smeštajne lokacije, izjavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev, na kraju prvog dana operacije francuskih vlasti s ciljem rušenja ozloglašenog kampa, javlja AFP

- Od 2.318 migranata, 1.918 odraslih je napustilo Kale u 45 autobusa i prevezeno u 80 prijemnih i orijentacionih centara koji se nalaze u 11 regiona Francuske - rekao je Kaznev novinarima.

Prema njegovim rečima, 400 dece je “odvedeno u privremene prijemne centre” u okviru kampa pre nego što budu prebačeni drugde, navodi francuska agencija.

Evakuacija kampa počela je jutros, a u okviru te operacije će izmedju 6.000 i 8.000 migranata biti premešteno u prihvatne centre širom Francuske.

Noseći kofere i druge stvari, migranti su ranije danas počeli da se okupljaju ispred skladišta, koje služi kao glavno sedište operacije u okviru koje će biti premešteni u prihvatne centre širom Francuke.

Oko 1.250 policajaca i bezbednosnih zvaničnika je mobilisano kako bi se obezbedilo nesmetano izvođenje operacije.

U kampu “Džungla” je često dolazilo do nasilja pošto migranti, pretežno iz Afrike i sa Bliskog istoka, pokušavaju da se ukrcaju u kamione koji idu za Britaniju, pri čemu se sukobljavaju sa vozačima i policijom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija