• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vesti-online.com

08.12.2017

18:17

MOSKVA ŽESTOKO ZAPRETILA VAŠINGTONU! Rusija sprema moćno oružje, Ameri se igraju vatrom!

Vesti

MOSKVA ŽESTOKO ZAPRETILA VAŠINGTONU! Rusija sprema moćno oružje, Ameri se igraju vatrom!

Podeli vest

Rusija se zalaže za očuvanje Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa, ali će u slučaju izlaska SAD iz njega pripremiti "u najkraćem rok" još moćnije oružje za svoju vojsku, izjavio je šef Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Viktor Bondarev

Zahvaljujući potpisivanju sporazuma pre 30 godina uspeli smo da stavimo tačku na 'trku u naoružanju', a možda čak i da sprečimo nuklearni rat. Nažalost, druga strana u ovom sporazumu periodično pokušava da ovu tačku pretvori u zapetu, što tajno narušavajući sporazum, što otvoreno saopštavajući da će uskoro istupiti iz njega, rekao je Bondarev.

Prema njegovim rečima, Rusija ima čime da odgovori, jer njene tehničke mogućnosti omogućavaju da se u najkraćem roku za vojsku pripremi još moćnije oružje. 

Senator je naglasio da je Sporazum RSMD i dalje neophodan.

- Čak i sada, u kriznim međunarodnim okolnostima, on predstavlja garanciju za makar i delimično obuzdavanje čitavog niza pretnji od potencijalnog protivnika. Ne svih, ali makar nekih - rekao je on. 

PUTIN INSTALIRA LASERE NA MESECU! Novi šok za SAD, Rusija se sprema za osvajanje zemljinog satelita!

Sporazum o raketama srednjeg i malog dometa potpisan je 8. decembra 1987. godine tokom posete sovjetskog lidera Mihaila Gorbačova Vašingtonu. 

Stejt department je ranije saopštio da su SAD i dalje privržene Sporazumu RSMD i da su spremne da obustave istraživački rad u ovoj oblasti ukoliko Rusija bude poštovala odredbe dokumenta. 

(VIDEO) PUTINOVI PILOTI POKAZALI ZAŠTO IM AMERI NISU NI DO KOLENA: Su-30 proverava u vazduhu tovar u Iljušinu!

- Administracija SAD je čvrsto uverena u to da Sjedinjene Američke Države ne mogu da sede skrštenih ruku dok Ruska Federacija i dalje razvija vojne sisteme koji su protivni Sporazumu. Iako će SAD nastaviti da traže diplomatsko rešenje, preduzećemo ekonomske i vojne mere usmerene na to da podstaknemo Rusku Federaciju da se vrate poštovanju sporazuma - saopštila je portparolka Stejt departmenta Heder Navert. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija