• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

26.12.2018

20:13

NEMCI OKREĆU LEĐA AMERIKANCIMA: Berlin neće dozvoliti postavljanje NOVIH NUKLEARNIH RAKETA NA SVOJOJ TERITORIJI!

Vesti

NEMCI OKREĆU LEĐA AMERIKANCIMA: Berlin neće dozvoliti postavljanje NOVIH NUKLEARNIH RAKETA NA SVOJOJ TERITORIJI!

Podeli vest

Nemačka će se suprotstavljati raspoređivanju raketa srednjeg dometa sa nuklearnim bojevim glavama u Evropi, ako se raskine Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, izjavio je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas

- Evropa ni u kom slučaju ne bi trebalo da bude platforma za debatu o povećanju oružja. Raspoređivanje novih raketa srednjeg dometa suočilo bi se sa velikim otporom u Nemačkoj - istakao je ministar, prenosi list „Tiroler Tagescajtung“.

- Povećanje nuklearnog naoružanja je definitivno pogrešan odgovor - dodao je Mas. Prema njegovim rečima, logika povećanja naoružanja nastala je tokom Hladnog rata. „Politika 80-ih godina neće pomoći u odgovoru na savremena pitanja" - objasnio je on.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da Alijansa ne očekuje od saveznika da će kao odgovor na situaciju oko Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa rasporediti dodatno nuklearno oružje u Evropi.

Početkom decembra 2018. godine američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da Rusija ima dva meseca da se „vrati na implementaciju“ Sporazuma o likvidaciji raketa. On je dodao da će, ukoliko se to ne desi, Vašington obustaviti svoje obaveze prema ovom sporazumu.

S druge strane, zamenik američkog državnog sekretara za kontrolu naoružanja i međunarodnu bezbednost Andrea Tompson izjavila je da SAD pozivaju Rusiju da odustane od rakete 9M729 (SSC-8) ili da modifikuje sistem, tako da njen domet ne narušava odredbe Sporazuma o likvidaciji raketa.

Poslednjih godina se Moskva i Vašington redovno međusobno optužuju za narušavanje Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa. Rusija je u više navrata saopštavala da strogo poštuje svoje obaveze iz tog sporazuma. 

(VIDEO) PANIKA U AMERICI: Rusi uspešno testirali NEZAUSTAVLJIVE RAKETE! Osam puta su brže od zvuka, OD NJIH NEMA ODBRANE!

 

(VIDEO) PUTIN SE KUNE U NJU! Ruski predsednik nadgledao lansiranje AVANGARDA, jedne od NAJMOĆNIJIH RAKETA NA SVETU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Neso

pre 5 godina

Neće Švabe da im Rusi ulaze u Berlin po drugi pot!!

SS

pre 5 godina

S nacistima što je potpisano 45 u vezi naoružanja se ne poštuje zahvaljujući amerima koji su ih digli iz pepela.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija