• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2020

14:39 >> 14:59

ŠOK! RUSKA VLADA PODNELA OSTAVKU, Medvedev raspustio kabinet posle sastanka sa Putinom!

Vesti

ŠOK! RUSKA VLADA PODNELA OSTAVKU, Medvedev raspustio kabinet posle sastanka sa Putinom!

Podeli vest

Vlada Ruske federacije podnela je ostavku, saopštio je premijer Dmitrij Medvedev

Pre objavljivanja ostavke, Medvedev se sastao sa predsednikom Vladimirom Putinom. 

„Poštovani predsedniče, poštovane kolege, svi ste bili svedoci koju je poruku izneo Vladimir Putin, koji su naši prioriteti i kakve su fundamentalne izmene u Ustavu Ruske Federacije. Te izmene, kada budu usvojene, odraziće se na balans vlasti“, rekao je Medvedev.

„Mi kao Vlada dužni smo da omogućimo predsedniku naše zemlje šansu da preduzme sve mere koje su mu na raspolaganju da bi se to sprovelo u delo. S tim u vezi sam i doneo odluku o raspuštanju Vlade“, dodao je.

 

 

Putin je naredio odlazećoj vladi da ispunjava sve obaveze dok se ne imenuje kovi kabinet, javio je Interfaks. 

 

 

Takođe, Medvedev se saglasio da preuzme novu ulogu u Savetu za bezbednost pri kabinetu predsednika.

Ostavka ruske vlade je usledila nakon što se Putin obratio naciji o stanju o državi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
007

pre 4 godine

Jačanje premijerske uloge kako bi se Putin, posle 2025. kada mu ističe mandat, preeselio na premejrsko mesto

Predragm

pre 4 godine

Ovim Putin postaje drugi Staljin. Trazi da promene ustav da bi bio dozivotni predsednik sa ovlascenjem da menja ministre sudije, upravlja vojskom, policijom...Evo pade vlada jer se ocigledno sadasnja vlada ne slaze.

Duda

pre 4 godine

Sta treba Putin po tvom da uradi. Da ostavi neznalicama sve ono sto je stvarao od Rusije godinama. Digao je Rusiju iz pepela i sad da samo ode. Ja se cudim tvom komentaru. Cuj kao Staljin. Ja bih dala sve da je mladji i da vlada jos dugo dugo. Zahvaljujuci njemu nije doslo do treceg svetskog rata.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija