• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rambler.ru

19.03.2020

07:15

RUSE ĆE OD KORONE SPASITI NJIHOVE DAČE! Kuće i bašte na selu glavni aduti protiv ZARAZE I GLADI! (VIDEO)

Vesti

RUSE ĆE OD KORONE SPASITI NJIHOVE DAČE! Kuće i bašte na selu glavni aduti protiv ZARAZE I GLADI! (VIDEO)

Podeli vest

Ruse će u slučaju širenja koronavirusa možda spasiti njihove tradicionalne dače

Oni će ne samo moći da se izoluju na svojim seoskim imanjima, već će tamo moći i da poseju povrće u baštama i obezbede sebi hranu, prenele su  RIA Novosti, pozivajući se na predsednika Odbora Državne dume za obrazovanje i nauku Vjačeslava Nikonova.

On je napomenuo da Rusi imaju ogromnu prednost jer su zbog svojih letnjih rezidencija manje ugroženi novom infekcijom. Prema Nikonovu, Rusija je trenutno na prvom mestu u svetu po broju vikendica i bašta.

"Mislim da će ovo omogućiti našoj populaciji da se izoluje i na kraju prevaziđe virusne opasnosti", rekao je Nikonov.

Dače Rusima u ovom momentu omogućajavu visok stepen samoodrživosti, odnosno da na svojim imanjima posade svo potrebno povrće, a ima i onih koji tokom leta tamo mogu da gaje perad i sitnu stoku.

Sve o koronavirus čitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
surovi

pre 4 godine

Nažalost, Srbske vikendice PORUŠIŠE hrvati, pa sad ...

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija