• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/daily mail

19.03.2020

11:45

KORONA KOSI I ITALIJANSKE LEKARE! Više od 2.600 medicinara zaraženo opakim virusom, ZA 8 DANA 1.500 INFICIRANIH!

Vesti

KORONA KOSI I ITALIJANSKE LEKARE! Više od 2.600 medicinara zaraženo opakim virusom, ZA 8 DANA 1.500 INFICIRANIH!

Podeli vest

Više od 2.600 medicinskih radnika inficirano je koronavirusom u Italiji i to je 8,3 odsto ukupnog broja slučajeva u zemlji, objavljeno je sinoć, pošto je italijanska vlada produžila rigorozne mere izolacije

Podatke je objavila zdravstvena Đime fondacija koja je rekla da je "ogroman broj" zaraženih lekara pokazao da su postupci i zaštitna oprema za lekare "neadekvatni".

Problem je daleko gori nego u Kini, jer je 8,3 odsto zaraženih medicinara više nego duplo u u odnosu na kineske brojke, rekao je italijanskim medijima predsednik fondacije Nino Cartabelota.

Prema zvaničnim podacima, broj zaraženih lekara porastao je za više od 1.500 samo u poslednjih osam dana. Cifra od 2.629 zaraženih takođe znači da je gotovo 0,3 odsto italijanskih zdravstvenih radnika bolesno i ne može da radi, iako su u bolnicam očajnički potrebni.

"Nema više govora: adekvatno zaštititi one koji nas moraju zaštititi", pozvao je Cartabelota.

Podsetimo, Italija je juče zabeležila rekordnih 4.207 infekcija i 475 novih smrtnih slučajeva od virusa. Sada ostaje nada da će neviđene mere izolacije usporiti širenje patogena.
 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija