• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.03.2020

23:07

SMRTONOSNI VIRUS MENJA TURISTIČKU INDUSTRIJU! Karantin sa pet zvezdica!

Vesti

SMRTONOSNI VIRUS MENJA TURISTIČKU INDUSTRIJU! Karantin sa pet zvezdica!

Podeli vest

Švajcarski lanac hotela "Le Bižu" gostima nudi samoizolaciju u luksuznim apartmanima uz uslugu testiranja na koronavirus i medicinsku negu 24 sata dnevno. Paket košta od 440 do 4.440 evra za noć

Švajcarski lanac hotela "Le Bižu" zainteresovanima nudi da tokom epidemije koronavirusa budu u karantinu u njegovim objektima. Osim noćenja, u luksuznim apartmanima gostima su na raspolaganju test na koronavirus i medicinska nega 24 sata dnevno. Taj "karantin sa pet zvezdica" košta od 440 do 4.400 evra za noć.

Gosti sami kuvaju

Budući da turistička industrija poslednjih meseci trpi ogromne gubitke zbog pandemije koronavirusa, Švajcarci su rešili da se prilagode novonastaloj situaciji. "Le Bižu", koji svoje hotele i apartmane ima širom Švajcarske, uključujući Cirih, Ženevu i Bazel, nudi izolaciju sa dobro opremljenom kuhinjom, đakuzijem, kaminom i teretanom, te mogućnost da gosti provedu odmor uz minimalni kontakt sa spoljašnjim svetom.

Sve više gostiju

Pre deset dana imali smo jednu-dve rezervacije, a sada imamo pet ili šest rezervacija dnevno
Aleksandar Hubner

Za noćenje, koje uključuje i test na koronavirus, gosti moraju da plate 440 evra. Poseta medicinske sestre dva puta dnevno košta 1.650 evra, dok paket sa medicinskom negom 24 sata košta 4.440 evra na dan.

Onima koji odluče da budu u apartmanima namirnice dostavlja osoblje sa zaštitnim maskama i rukavicama. Svaki apartman ima modernu kuhinju, tako da gosti mogu da kuvaju sami šta požele. Hotelski lanac garantuje da osoblje čisti apartmane odmah nakon što ih gosti napuste, odnosno pre nego što novi turisti stignu.

Aleksandar Hubner, izvršni direktor i jedan od osnivača lanca "Le Bižu", kaže da je na ovakvu ideju došao nakon što je interesovanje za uobičajeni turizam drastično opalo.

Imaju i konkurenciju

Lanac hotela "Le Bižu" već ima i konkurenciju u svetu, budući da su slične pakete turistima ponudili i brojni hoteli u Aziji i Australiji. Hoteli u Aziji nude popuste na dvonedeljne aranžmane, koji uključuju uslugu po sobama sa zaštitnom opremom, dok hotel u Australiji "Novotel Sidnej Brajton Bič" gostima obećava prostrane sobe sa balkonima ukoliko odluče da se na 14 dana izoluju baš u njihovom objektu

- Počeli su da nam se javljaju gosti, koji su se raspitivali da li imamo apartmane u kojima bi mogli da se izoluju. Da budu u našem smeštaju, ali da sami spremaju obroke i da imaju pristup medicinskoj nezi ukoliko bude bilo potrebe. Tada smo osmislili ovaj paket - objasnio je Hubner.

Ne primaju bolesne

Interesovanje za ovakav vid turizma počelo je da raste srazmerno sa širenjem koronavirusa, pa Hubner kaže da iz dana u dan imaju sve više rezervacija.

- Kad smo izašli sa ovom ponudom, pre 10 dana, imali smo samo jednu ili dve rezervacije. Sada imamo pet ili šest rezervacija dnevno. Interesovanje raste. Gosti se sami prijavljuju i odjavljuju iz soba, sve je automatizovano i kontakt sa spoljašnjim svetom je sveden na minimum - kaže Hubner.
Naravno, ponuda se odnosi samo na osobe koje nisu zaražene koronavirusom, bez obzira na to što je u ovim apartmanima dostupna medicinska nega.

- Nije mudro da se ljudi, koji su već zaraženi, samoizoluju u našim apartmanima. Savetujem im da ostanu tamo gde jesu, što je uostalom i preporuka švajcarskih vlasti. Ako su se testirali i ako su pozitivni na koronu, ne bi trebalo da dolaze u naš smeštaj - upozorava Hubner.

U Švajcarskoj stopa obolelih veća nego u Italiji

Švajcarska ima veću stopu obolelih od koronavirusa nego Italija. Prema aktuelnim podacima, u Švajcarskoj je trenutno inficirano 11.028 ljudi, a umrle su 154 osobe. To znači da je na 10.000 stanovnika zaraženo 12,4 osoba. U Italiji su 11,4 osobe inficirane na 10.000 stanovnika.
Veću stopu obolelih od Švajcarske imaju samo Luksemburg i Island.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija