• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.04.2020

17:32

TUŽIO DRŽAVU ZBOG KORONE, DRŽAVA TUŽILA NJEGA! Šta mislite, ko je u pravu?

Vesti

TUŽIO DRŽAVU ZBOG KORONE, DRŽAVA TUŽILA NJEGA! Šta mislite, ko je u pravu?

Podeli vest

Stavljen u izzolaciju, pa presavio tabak

Rus Georgij Obrascov, koji se u martu iz inostranstva vratio u Sankt Peterburg, tužio je nadležne u tom gradu da bi izdejstvovao poništenje odluke kojom je smešten u karantin u jednu tamošnju polumedicinsku ustanovu za posmatranje osoba potencijalno obolelih od korona virusa kod kojih ne postoje simptomi te bolesti.

Pet dana po povratku u zemlju, Obrascov je uhapšen dok je podnosio zahtev za novi pasoš, a policija ga je u ustanovu za posmatranje odvela protivno njegovoj volji, zbog toga što je prekršio pravila o samoizolaciji.

RUSKI NAUČNICI SU BOGOVI! Institut u Sankt Peterburgu napravio vakcinu za koronu, uvrštena na listu SZO!

Kako prenosi agencija Tas s, Obrascov u inostranstvu nije bio podvrgnut medicinskim pregledima a, kako sam tvrdi, nije dobio niti usmenu, niti pisanu preporuku da ostane kod kuće po povratku u Rusiju.

Obrascovljev advokat rekao je da njegov branjenik nije dobio nikakvo upozorenje i da za vreme boravka u inostranstvu možda nije bio upoznat sa merama uvedenim u Rusiji radi suzbijanja korona virusa.

Kako se ispostavilo, Obrascov tada nije bio oboleo i mogao je da se samoizoluje u sopstvenom domu, a u ustanovi u kojoj je smešten nalazi se u blizini osoba koje su možda zaražene, zbog čega mu je zdravlje dovedeno u opasnost, rekao je advokat.

Agencija navodi da je protiv Obrascova pokrenut i krivični postupak zbog toga što je pobegao iz ustanove, posle čega je ubrzo pronađen i vraćen u nju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija