• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/DW

12.04.2020

13:11

REČI EVROPSKIH ZVANIČNIKA NE OHRABRUJU! Evo do kada bi stariji građani trebalo da budu u izolaciji

Vesti

REČI EVROPSKIH ZVANIČNIKA NE OHRABRUJU! Evo do kada bi stariji građani trebalo da budu u izolaciji

Podeli vest

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je za nemačke medije da će zbog rizika od oboljevanja od koronavirusa stariji građani najverovatnije morati da ostanu u izolaciji sve do kraja godine

- S obzirom da još ne postoji vakcina, starijim građanima bi trebalo zabraniti kontakte sa ostalima u najvećoj mogućoj meri. Znam da je samoća teška, ali ovo je pitanje života i smrti - rekla je Fon der Lajen.

Ona je istakla da građani moraju "da nauče da žive sa virusom i narednih meseci", i da će kriza trajati najverovatnije sve do kraja godine.

Prema njenim navodima, stariji će biti bezbedni tek kada se napravi vakcina za korona virus.

- Nadam se da će se to dogoditi do kraja godine - rekla je predsednica Evropske komisije za Bild am Sonntag, i dodala da je u planu da se uskoro krene sa testiranjem vakcina.

Foto: AP/Photo

Ursula fon der Lejn

Iako nije dala precizne informacije kada bi testiranje moglo da počne Lajenova je rekla da će biti potrebno dosta koraka i vremena da se krene sa masovnom proizvodnjom vakcine.

Ona je takođe preporučila građanima EU da još uvek ne rezervišu letnji odmor.

- Savetujem ljudima da odlažu takve planove. Trenutno niko ne može da daje pouzdane prognoze za jul i avgust - rekla je za Bild.

Podsetimo, koronavirus je do sada u svetu odneo skoro 110.000 života, a obolelo je više od 1,7 miliona ljudi.

SVE O KORONAVIRUSU MOŽETE DA PROČITATE OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Životinje na udaru zaraznih bolesti: Hara besnilo, salmonela i afrička kuga! Najavljena hitna vakcinacija!
Društvo

Životinje na udaru zaraznih bolesti: Hara besnilo, salmonela i afrička kuga! Najavljena hitna vakcinacija!

Počela je nova kampanja vakcinacije protiv besnila iz aviona. Pokrivena je cela teritorija Srbije, osim naseljenih mesta i vodotokova. Takozvani "mamak" u kome se vakcina nalazi nije štetan po ljudsko zdravlje, ali ga ne treba dirati. Kampanju za suzbijanje bolesti kod lisica koje su glavni prenosioci bolesti finansira Evropska Unija od 2010. godine, a od 2018. u Srbiji nije zabeležen ni jedan slučaj zaraze.

05.07.2024

11:03

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija