• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.04.2020

17:05

POLICIJA JE PRATILA UPLATU OD 1,5 MILIONA EVRA! Sprečena prevara od 15 MILIONA EVRA! Meta lekari i bolesni!

Vesti

POLICIJA JE PRATILA UPLATU OD 1,5 MILIONA EVRA! Sprečena prevara od 15 MILIONA EVRA! Meta lekari i bolesni!

Podeli vest

Kriminalna grupa pokušala je da prevari zdravstvene vlasti u Nemačkoj i proda im nepostojeće maske za lice u vrednosti od 15 miliona evra.

Sredinom marta nemačke zdravstvene vlasti sklopile su ugovor sa dve kompanije u Cirihu i Hamburgu za nabavku maski za lice vrednih 15 miliona evra.


Komunikacija se obavljala preko veb sajta u Španiji za koji će se kasnije ispostaviti da je lažan, a kada je dogovor za 10 miliona maski propao, zdravstveni zvaničnici preusmereni su na "dilera" od poverenja u Irskoj, koji ih je zatim povezao sa dobavljačem iz Holandije.

Tvrdeći da ima jaku komercijalnu vezu s kompanijom, muškarac je pružio garancije da će navodna holandska kompanija biti u stanju da isporuči 10 miliona maski za lice. Sačinjen je dogovor o početnoj isporuci od 1,5 miliona maski, u zamenu za avansno plaćanje od 1,5 miliona evra.

SLOVENAČKI POLICAJCI SE OBRADOVALI ZAŠTITNOJ OPREMI, ali kad su je otvorili usledilo je NEPRIJATNO IZNENAĐENJE!

Kada su kupci shvatili da su prevareni, odmah su se obratili svojoj banci u Nemačkoj, pokrenuvši međunarodnu poteru za presretanjem sredstava i praćenjem novca, navodi se u saopštenju Evropola.

Zatim je Interpol kontaktirao svoj nacionalni centralni biro u Dablinu, kao i irsku banku. Brza intervencija Nacionalnog biroa za privredni kriminal omogućila im je da zamrznu 1,5 miliona na računu i identifikuju irsku kompaniju koja je uključena u prevaru.

Ova operacija, u kojoj su za sada uhapšena dva lica u Holandiji, još je u toku, jer istražitelji širom Evrope nastavljaju rad na istrazi uz stalnu podršku Evropola i njegovih partnera, navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija