• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2020

08:26

AMERIKANCI REŠILI DA OKRIVE KINU ZA VIRUS! Tramp: Pokušavamo da odredimo da li je Kovid nastao u laboratoriji!

Vesti

AMERIKANCI REŠILI DA OKRIVE KINU ZA VIRUS! Tramp: Pokušavamo da odredimo da li je Kovid nastao u laboratoriji!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da njegova vlada pokušava da odredi da li je virus Kovid-19 nastao u laboratoriji u kineskom gradu Vuhanu, dok je američki državni sekretar Majk Pompeo istakao da Peking mora da pojasni šta sve zna.

Američki portal Foks njuz objavio je u sredu da je virus nastao u laboratoriji u Vuhanu ne kao biološko oružje, već kao deo pokušaja Kine da pokaže da su njihovi napori da se identifikuju virusi i borba protiv njih pođednako veliki kao i mogućnosti SAD, prenosi Rojters.

Tramp je, odgovarajući na pitanje novinara o tim glasinama, rekao da je i on čuo za njih i da njegova administracija "veoma temeljno ispituje tu situaciju".

Upitan da li je o tome razgovarao sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, Tramp je kazao da ne želi da komentariše šta je sa njim razgovarao o laboratoriji jer je to u ovom trenutku "neprikladno".

U intervjuu za televiziju Fox njuz državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da zna da je virus nastao u Vuhanu, kao i da je institut za virusologiju udaljen svega nekoliko kilometara od pijace gde se prvi put pojavio virus.

- Želimo da se kineska vlada otvori i pomogne nam objašnjenjem kako se tačno virus proširio. Kineska vlada mora to da pojasni - rekao je Pompeo.

Inače, Tramp je na konferenciji za novinare, održanoj u sredu u Beloj kući, izrazio skepticizam o broju smrtnih slučajeva u Kini navodeći da je neverovatno da Kina ima samo 3.000 smrtnih slučajeva, a SAD više od 20.000.

- Da li stvarno verujete u te brojeve u ovoj ogromnoj zemlji zvanoj Kina i da imaju mali broj slučajeva. Da li neko zaista veruje u to - upitao je Tramp.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AMatić

pre 4 godine

Amerikanci, mislim na Trampa i Pompea su bolesno zaraženi virusom koga Kina nije uzrokovala, njima treba hitno pomoć pa ako bolnica Dr. Laza Lazarević ima slobodna mesta neka ih hitno prime na lečenje.

Rale

pre 4 godine

Ja prvi verujem u broj smrtnih slučajeva u Kini jer kinezi su miroljubiv narod u kome nema lažova poput onih SAD. Ceo američki sistem je baziran na lažima i prevarama. Ceo svet bi trebalo da se ujedini i stavi njih i britance u izolaciju pa nek sebi sole pamet.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija