• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.04.2020

10:58

KRVNA PLAZMA STVARNO POMAŽE! Prvi pacijent u Austriji izlečen OVIM TRETMANOM!

Vesti

KRVNA PLAZMA STVARNO POMAŽE! Prvi pacijent u Austriji izlečen OVIM TRETMANOM!

Podeli vest

Tridesetšestogodišnji Austrijanac iz Štajerske prvi je kovid pacijent koji je izlečen krvnom plazom u Austriji

Prema pisanju dnevnika "Klajne cajtung", on se mesec dana nalazio na intenzivnom odeljenju boreći se za život.

Nakon primene terapije krvnom plazmom, prebačen je sa intenzivnog odeljenja i već je tri puta bio negativan na korona virus.

Pacijent je teško oboleo od koronavirusa pošto ima urođen problem sa imunitetom, odnosno ne može da proizvodi specifična antitela.

ON JE HEROJ SRBIJE! Pobedio je koronavirus, a onda je uradio nešto zbog čega mu se premijerka Ana Brnabić zahvalila

Četiri nedelje imao je visoku temperaturu, a uz to je imao i upalu pluća i probleme sa disanjem. Na univerzitetskoj klinici u Gracu njemu je data krvna plazma izlečenih od korona virusa, što je dalo odličan rezultat.

Krvna plazma se koristi i na klinikama u pokrajinama Tirol i Salcburg, a pacijent iz Graca je prvi u Austriji koji je izlečen ovom vrstom terapije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(FOTO) ZAMISLITE DA SAJAM OVAKO IZGLEDA! Vesić objavio slike privremene bolnice u Čikagu: ALI AMERIKANCI NEMAJU POLITIČARE I MEDIJE KOJI NAVIJAJU ZA KORONU!
Beograd

(FOTO) ZAMISLITE DA SAJAM OVAKO IZGLEDA! Vesić objavio slike privremene bolnice u Čikagu: ALI AMERIKANCI NEMAJU POLITIČARE I MEDIJE KOJI NAVIJAJU ZA KORONU!

Iako su mnogi osporavali mere Vlade i sve što je učinjeno tokom epidemije koronavirusa, jedna mala Srbija pokazala je kako se treba boriti za svaki život stanovnika svoje zemlje, a beogradski Sajam je samo jedan od pokazatelja posvećenosti, volje i želje da se ljudima pruži najbolja moguća nega u ovim teškim vremenima.

20.04.2020

10:08

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija