• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dnevno.hr/Informer.rs

22.04.2020

07:19

DA LI ĆEMO IKADA SAZNATI ISTINU O MISTERIOZNOM PADU MALEZIJSKOG AVIONA! Šest godina slušamo razne teorije zavere,  ALI IPAK OSTAJE JEDNO PITANJE!

Vesti

DA LI ĆEMO IKADA SAZNATI ISTINU O MISTERIOZNOM PADU MALEZIJSKOG AVIONA! Šest godina slušamo razne teorije zavere, ALI IPAK OSTAJE JEDNO PITANJE!

Podeli vest

Jedna od najvećih misterija ikada, svakako je nestanak aviona MH370 kompanije Malezija Erlajns koji je 8. marta 2014. godine leteo iz Kuala Lumpura za Peking

U 1.22 po lokalnom vremenu, u 41. minutu leta, kontrola leta u Subangu izgubila je kontakt sa avionom dok se nalazio iznad Tajlandskoga zaliva. U 2.40 matična je kompanija avion proglasila nestalim. U avionu  je bilo 12 članova posade i 227 putnika iz 14 zemalja. Avion je bio star jedanaest godina.

Dve nedelje kasnije, kompanija Malezija Erlajns objavila je da se Boing srušio u južnom delu Indijskog okeana. Do tog su zaključka došli na osnovu podatka o poslednjoj lokaciji aviona, na kojoj nije imao dovoljnu količinu goriva da stigne do bilo koje piste.

Do danas je pronađeno samo krilo aviona na ostrvu La Reunion za koje se naknadno potvrdilo da pripada nestalom avionu. Na istom ostrvu pronađena su i vrata za koja ipak još nije potvrđeno da pripadaju upravo njemu.

Teško je izdvojiti sve moguće teorije o toj neverovatnoj misteriji. Irski privatni detektiv Noel O Gara smatra da su se malezijske vlasti uspaničile jer su posumnjale da je avion skrenuo s kursa kako bi izveo teroristički napad na Petronas Tvin Tauers u Kuala Lumpuru, koji su nakon rušenja onih njujorških, postali najviši neboderi blizanci na svetu.  

Prema njegovim rečima, tadašnje malezijske vlasti su naredile ispaljivanje upozoravajućeg projektila, međutim, nešto je pošlo po zlu pa je Boing srušen, a kako je u njemu bilo mnogo kineskih državljana, sve je zataškano.

PILOT JE ODMAH SHVATIO PORUKU I UDALJIO SE! Evo šta je ruski pilot MIG-31 uradio kada je ugledao američki F-16 (VIDEO)

Britanski detektiv Ajan Vilson izneo je još bizarniju teoriju, a to je da se avion nalazi u džungli u Kambodži, a on ga je otkrio s pomoću programa Google Earth. Iako je nameravao da ode na navedenu lokaciju, to mu nikada nije pošlo za rukom. Opravdao se rečima da je to područje minirano i da tamo ima mnogo kriminalaca.

Andre Milne, američki istraživač i osnivač projekta "Aerospace Unicorn", veruje kako se u avionu nalazio misteriozni 240. putnik koji nije uspeo da otme avion. Još je naveo da se“MH370" srušio u Bengalskom zalivu, i da je ruski predsednik Vladimir Putin znao je za to.

- Ruski sateliti snimili su olupinu nestalog aviona, o čemu je on bio obavešten. Međutim, Putin se nije izjasnio povodom tog slučaja jer bi se otkrilo postojanje tajnih špijunskih satelita na tom području - rekao je Milne za američke medije.

Sledeću teoriju izneo je jedan malezijski političar. On je izjavio da je avion nestao na području koje se nalazi na suprotnoj strani sveta od Bermudskog trokuta. Posle je utvrđeno da to nije istina te da se na tom području zapravo nalaze Karibi.

Britanski istoričar Norman Dejvis smatra da je Boing posle nestanka s radara letio još nekoliko sati, a potom sletio u Antarktik koji je “savršeno mesto za skrivanje aviona”. Dejvis veruje da je Boing otet na daljinu jer je prevozio veoma vredan teret.

Ne ulazeći u sve te teorije, na kraju ne možemo ne zapitati se kako je moguće da ni posle šest godina nije pronađen ogromni putnički avion dužine 63.7 m, raspona krila 60.9 m i težine 250 tona?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija