• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

26.04.2020

23:30

VAKCINA PROTIV KORONAVIRUSA NA TRŽIŠTU U OKTOBRU?! Optimistične vesti posle prve faze testiranje!

Vesti

VAKCINA PROTIV KORONAVIRUSA NA TRŽIŠTU U OKTOBRU?! Optimistične vesti posle prve faze testiranje!

Podeli vest

Vakcina za koronavirus koja je u Velikoj Britaniji ove nedelje krenula u fazu testiranja na ljudima, mogla bi se pojaviti na tržištu u oktobru, rekao je Adar Panavala, generalni direktor "Serum instituta Indije" (SII), indijske kompanije koja planira da proizvodi vakcinu

Vakcinu su proizveli naučnici sa Oksforda, a SII planira da krene u proizvodnju već za dve do tri nedelje.

Dolazak vakcine na tržište zavisi od toga koliko će biti uspešno testiranje na ljudima, prenosi portal Indeks.hr.

- Naš tim radi blisko sa doktorom Hilom sa Oksforda i očekujemo početak proizvodnje u sledeća dve do tri nedelje. Prvih šest meseci ćemo proizvoditi pet miliona doza mesečno, pa se nadamo da ćemo nakon toga proizvodnju podići na 10 miliona u istom periodu - kaže Ponavala.

PRIMILA VAKCINU PROTIV KORONE PA UMRLA! Vest o italijanskoj naučnici se proširila društvenim mrežama

On dodaje da se izlazak vakcine na tržište očekuje u oktobru, ali, kako napominje, samo ako su testiranja uspešna uz potrebne provere efikasnosti i bezbednosti.

- Treba reći da pokrećemo proces proizvodnje na naš rizik, kako bismo imali dovoljno doza za sve, ako se klinička testiranja pokažu uspešnim - napomenuo je Ponavala.

Ističe i da njegova kompanija neće patentirati vakcinu, ako klinička testiranja budu uspešna.

- Nećemo ga patentirati jer želimo da se proizvodi i prodaje u celom svetu, ne samo u Indiji. Nadam se da će isto slediti i ostale kompanije koje otkriju vakcinu kako bismo što je pre moguće imali na milijarde doza širom sveta - rekao je Ponavala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija