• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

27.04.2020

20:12

DEČJI SINDROM KORONAVIRUSA?! Novo saznanje britanskih zdravstvenih radnika!

Vesti

DEČJI SINDROM KORONAVIRUSA?! Novo saznanje britanskih zdravstvenih radnika!

Podeli vest

Predstavnici Ministarstva zdravlja Velike Britanije poslali su upozorenje lekarima da raste broj slučajeva kada se deca javljaju u bolnicu sa bolovima u stomaku i problemima srca, što može biti povezano sa koronavirusom, navodi dobrotvorna organizacija „Paediatric Intensive Care Society“

- Poslednje tri nedelje je primetan rast broja slučajeva multisistemskog zapaljenskog oboljenja kod dece svih uzrasta kojima je potrebna intenzivna njega u Londonu, kao i u drugim regionima Velike Britanije. U svim slučajevima postoje znaci sindroma toksičnog šoka i atipični oblik sindroma kavasaki sa indeksima krvi koji se mogu uporediti sa teškim slučajevima kovida 19 kod dece - navodi se u pismu.

BIL GEJTS PONOVO ŠOKIRA SVET: Kada bismo imali MILION MRTVIH, ljudi bi se promenili!

Kako su naveli stručnjaci, bolesna deca imaju bol u stomaku, gastrointestinalne simptome i zapaljenje srčane maramice. Kod nekih od njih je test na koronu pozitivan, a kod nekih ne, a postoje znaci da su neka deca razvila antitela protiv virusa.

Podsetimo, do sada je u svetu od novog korona virusa obolelo više od tri miliona stanovnika, dok je umrlo 207.894. Od posledica zaraze virusom do sada se oporavilo više od 888 hiljada ljudi, prenosi „Vorldometers“.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Vulin nakon BRIKS-a poručio: To Moskva veoma ceni!
Politika

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Vulin nakon BRIKS-a poručio: To Moskva veoma ceni!

Srbija je jedina zemlja u Evropi, zahvaljujući predsedniku Vučiću na prvom mestu, koja nije uvela sankcije Rusiji. To ceni Moskva, naravno i u ekonomskom i političkom smislu, ali na prvom mestu u istorijskom smislu, da istorija nije samo mrtvo slovo, da bliskost naroda nije samo priča iz bajki nego da to zaista postoji, poručio je potpredsednik Vlade RS Aleksandar Vulin, koji je predvodio delegaciju Srbije na samitu BRIKS-a u Kazanju.

28.10.2024

11:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija