• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Russia Beyond

30.04.2020

21:20

PUTIN SE SAKRIO U BUNKER, NEMA GA U KREMLJU, VIĐA GA SAMO... Misterija! Gde je ruski predsednik u doba korone?

Vesti

PUTIN SE SAKRIO U BUNKER, NEMA GA U KREMLJU, VIĐA GA SAMO... Misterija! Gde je ruski predsednik u doba korone?

Podeli vest

Putin se redovno testira na virus, kao i njegov pres-sekretar, a određeni deo administrativnog osoblja predsednika testira se nekoliko puta nedeljno

Režim samoizolacije je zahvatio sve, pa i ruskog predsednika. Epidemija ga je primorala da promeni vreme i mesto rada, pa čak i okruženje. Evo šta se ovih dana dešava oko Putina.

Krajem marta Putin je posetio specijalnu kovid bolnicu u Moskvi. Snimak ruskog predsednika u žutom skafanderu tada je obišao svet.

Ali pojavila se još jedna fotografija: ona na kojoj se Putin rukuje sa glavnim lekarom bolnice Denisom Procenkom, sada već bez zaštitnog odela.

Nedelju dana posle njihovog susreta, 31. marta, kod Procenka je otkrivena infekcija korona virusom (dosad je već ozdravio), a narednog dana Putin je otišao u samoizolaciju. Prestao je da odlazi u Kremlj, smanjio je broj ličnih susreta i više se ne rukuje, rekao je njegov pres-sekretar Dmitrij Peskov. Predsednik je privremeno prestao da se pojavljuje u javnosti.

Kremlj pritom saopštava da je sa Putinom „sve u redu” i da jednostavno „sada svi održavaju socijalnu distancu”, kaže Peskov. Socijalna distanca u Putinovom slučaju je maksimalna: skoro svi njegovi sastanci održavaju se preko video-linka. Istina, neki od njih su imali prenos na televiziji, kao na primer savetovanje sa članovima vlade o situaciji u vezi sa virusom korona.

PUTINOVA SIBIRSKA MAČKA U KARANTINU! U izolaciji zbog straha od koronavirusa (VIDEO)

Pa ipak, neki ljudi i dalje mogu lično da se sretnu sa predsednikom. Na primer, tokom poslednje dve nedelje on je imao susrete sa ministrima i predstavnicima bankarskog sektora. Ali svi koji dolaze kod njega moraju najpre biti testirani na COVID, saopštio je Peskov 27. aprila.

Putin se redovno testira na virus, kao i njegov pres-sekretar. Određeni deo administrativnog osoblja predsednika, prema njegovim rečima, testira se nekoliko puta nedeljno.

Foto: printscreen You Tube The Moscow Times

- S obzirom da stalno idemo na posao. Jedan deo osoblja radi od kuće, a neki dolaze na posao samo u slučaju potrebe, kad se, na primer, pripremaju onlajn događaji - objašnjava Peskov.

Osim toga, za zaštitu predsednika nisu uvedene nikakve posebne mere, tvrdi Peskov:

- Predsednička medicina je posebna dimenzija, i to je uvek tako, nema nikakve veze sa epidemiološkom situacijom. Zato se čini sve što je potrebno kako bi se predsednik zaštitio od sezonskih i drugih bolesti.

PUTINOVO NAREĐENJE ULIVA NADU! Da li to znači da su Rusi na pragu senzacionalnog OTKRIĆA?

Rusi sve vreme diskutuju o tome gde predsednik provodi samoizolaciju. Novinari su izneli pretpostavku da se on od virusa krije u „nekom bunkeru”, dok su pojedinačni sastanci samo „konzerve”, tj. ranije pripremljeni materijali.

Međutim, Kremlj demantuje te glasine i tvrdi da Putin živi i radi u svojoj rezidenciji Novo-Ogarjovo kod Moskve, 10 kilometara od moskovskog kružnog auto-puta. Takođe, sve video-konferencije prenose se sa tog mesta.

Peskov je objasnio da Putin neprekidno radi nezavisno od doba dana ili dana u nedelji, kao i da plivanje u bazenu i vežbe u teretani „protiču na uobičajen način”. Doduše, predsednikov pres-sekretar ne zna kako Putin u samoizolaciji provodi slobodno vreme.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
STAROVERAC

pre 4 godine

Ako je žaražen treba da uradi samo jedan tretman "biorezonatnim "generatorom el.frekfrencije na 9vol.i na 30khc. i biće još zdraviji. potrebno piti vode posle tretmana 3-4 litre i to 7+PH.Živ i dugovečan bio.

Miro

pre 4 godine

Ajoooj sto se za Putina brinete, njega čuva Gospod Bog.

sledeća vest

Vesti

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija