• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

08.05.2020

18:00

UZBUNA U PENTAGONU, RUSIJA PODRŽAVA FORMIRANJE EVROPSKE VOJSKE, Moskva i Berlin se bliži, Vašington ovo više ne može da spreči!

Vesti

UZBUNA U PENTAGONU, RUSIJA PODRŽAVA FORMIRANJE EVROPSKE VOJSKE, Moskva i Berlin se bliži, Vašington ovo više ne može da spreči!

Podeli vest

Predavač na Vojnom univerzitetu Ministarstva odbrane Rusije Vladimir Karjakin smatra da je izjava o mogućnosti vojne saradnje Rusije i Evropske unije, koju je dao stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov, uljudan izgovor za zbližavanje

Ne tako davno, ruski diplomata izrazio je mišljenje da bi EU trebalo da uspostavi širu ekonomsku saradnju sa Moskvom. U tom slučaju, unija će imati više mogućnosti da održi svoj ekonomski uticaj u multipolarnom svetu.

Pored toga, Čižov je napomenuo da Rusija podržava ideju o stvaranju evropske vojske i, ako bude potrebno, biće spremna da reši vojne probleme sa
 njom.
Drugim rečima, Moskva otvoreno nudi Evropi saradnju i zaštitu.

RUSKI VOJNI RADARI OTKRILI ŠOKANTNE PRIZORE! Šta se prošle nedelje dešavalo na granicama Rusije?!

Za NATO i Sjedinjene Države ovaj scenario je jedan od najgorih košmara. Prema mišljenju predavača, Rusija i EU danas nemaju mnogo zajedničkog, ali situacija bi uskoro mogla da se promeni.

- Kako će tačno vojska Evrope i Rusije sarađivati sada je teško reći. Tehničke nijanse ovog pitanja su previše opsežne - naglasio je ekspert.

MOĆNA PUTINOVA PORUKA TRAMPU I DŽONSONU! Posle ovih reči, Americi i Britaniji će SVE BITI JASNO!

Izjavu Čižova treba posmatrati kao pokušaj ispitivanja terena EU i kao pristojan izgovor za zbližavanje.

Bez obzira na odgovor Evropljana, autoritetu NATO-a je već zadat snažan udarac, jer će razgovori o ovoj temi i dalje biti vođeni, zaključio je Karjakin.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31