• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

10.05.2020

23:01

ODOBRENA PROCEDURA ZA UVOĐENJE SANKCIJA PROTIV NEMAČKE! Fon Der Lajen potvrdila: OVA SITUACIJA MORA DETALJNO DA SE IZUČI!

Vesti

ODOBRENA PROCEDURA ZA UVOĐENJE SANKCIJA PROTIV NEMAČKE! Fon Der Lajen potvrdila: OVA SITUACIJA MORA DETALJNO DA SE IZUČI!

Podeli vest

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen odobrila je pokretanje procedure uvođenja sankcija protiv Nemačke zbog kršenja evropskog zakonodavstva. Razlog je odluka Federalnog konstitucionog suda u Karlsrueu o Evropskoj centralnoj banci

Prema rečima Fon der Lajenove, ona to pitanje shvata veoma ozbiljno i namerava detaljno da izuči sva dokumenta povezana sa odlukom, prenose mediji.

Sud je 5. maja priznao da je Evropska centralna banka otkupila državne obveznice zemalja evrozone, koje nisu bile u skladu sa nemačkim zakonima.

Razlog je to što pri verifikaciji proporcionalnosti odluka Evropske centralne banke (ECB) nisu bili uključeni Vlada Nemačke i Bundestag.

OPTIMISTIČNE VESTI IZ ITALIJE! Najmanje preminulih još od devetog marta, ČAK 300 MANJE ZARAŽENIH OSOBA NEGO PRETHODNOG DANA!

Odnosno, sud je priznao da postupci ECB oduzimaju Berlinu deo ekonomskog suvereniteta bez saglasnosti Nemačke.

Odlukom suda, Federalnoj banci Nemačke je zabranjeno da učestvuje u programu ECB-a za kupovinu državnih obveznica po isteku tromesečnog prelaznog perioda, dok upravni odbor ne pruži ubedljive dokaze da je takva praksa u njegovoj nadležnosti.

Prema pisanju medija, ta odluka suda protivreči odluci Evropskog suda iz 2018. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15