• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

11.05.2020

11:02

UBISTVA OSTAJU NEOKRIVENA zbog sve manjeg broja odbukcija

Vesti

UBISTVA OSTAJU NEOKRIVENA zbog sve manjeg broja odbukcija

Podeli vest

Predsednik austrijskog Društva za sudsku medicinu Valter Rabl upozorava da mnoga ubistva u toj zemlji ostaju neotkrivena zbog sve manjeg broja obdukcija

Rabl je, u izjavi "Oberesterajhiše Folksblat", rekao da je proteklih godina broj obdukcija drastično opao.

- Nalazimo se pred ponorom i narednih godina ćemo samo ići korak dalje - istakao je on.

Rabl je podsetio da je još 1984. godine obavljeno 30.737 odbukcija preminulih osoba u Austriji, a 2018. je taj broj pao na 8.593.


 

Prema njegovim rečima, može samo da se procenjuje koliki je broj ubistava koji ostaje neotkriven.

Odnos između prepoznatih i neotkrivenih ubistava je realno jedan prema dva, podvukao je Rabl, dodajući da to znači da svaki treći zločin "prođe" kao prirodna smrt.

Već pre šest godina je Naučni savet Austrije analizom ukazao na nedostatke u obrazovanju specijalista sudske medicine, nedostajuće perspektive u tom poslu, kao i sve manje finansijskih sredstava za ovu oblast.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milosobilic1389

pre 4 godine

И код нас је тако...Нису проблем обдукције већ...Ко ће да је плати..? Полиција нема пара...Тужилаштво потроши фонд већ упрвом кварталу...Фамилија кад чује цену обдукције, каже: "Нема ту ништа сумњиво"...!? Све је мање "сумњивих смрти", због: ЦЕНЕ једне обдукције, коју нико не жели да плати...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija