• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informerx

03.06.2020

23:15

ODRUBIO GLAVU ČOVEKU DA BI ZAUSTAVIO KORONU! Brutalno ubistvo koje je zaprepastilo Indiju

Vesti

ODRUBIO GLAVU ČOVEKU DA BI ZAUSTAVIO KORONU! Brutalno ubistvo koje je zaprepastilo Indiju

Podeli vest

Indijski sveštenik Sansari Odža (70), pijan i drogiran, sekirom odsekao glavu Sarodžu Kumaru Pradanu (52) u svom hramu. Policiji rekao da mu se u snu javila boginja zdravlja i rekla mu da će okončati epidemiju ako joj prinese ljudsku žrtvu

Indijski sveštenik po imenu Sansari Odža (70), mrtav pijan i drogiran, odsekao je sekirom glavu sunarodniku Sarodžu Kumaru Pradanu (52) verujući da će na taj način zaustaviti epidemiju koronavirusa u svojoj zemlji! On je policiji objasnio da mu se u snu javila boginja zdravlja i rekla mu da će sprečiti dalje širenje zaraze ukoliko joj prinese ljudsku žrtvu, što je potom i učinio u svom hinduističkom hramu u indijskoj saveznoj državi Odiši.

Svađa oko plantaže

Sveštenik i ubijeni čovek delili su sobu u hramu Brahmani Devi na istočnoj obali Indije i bili su u višegodišnjem sukobu zbog obližnje plantaže manga, na kojoj je Sarodž Kumar radio. Ubistvu je prethodila kraća svađa, a istraga je pokazala da je sveštenik pre krvavog pira ceo dan pio alkohol, kao i da su obojica pušila marihuanu.

Nakon što se otreznio i shvatio šta je učinio, Sansari Odža se sam prijavio policiji i priznao ubistvo. On je, međutim, inspektorima rekao da mu se u snu javila boginja i da mu je obećala da će zaustaviti epidemiju koronavirusa u Indiji, ako joj prinese žrtvu.

- Sveštenik je u trenutku ubistva bio teško pijan i drogiran. Priznao je zločin, ali je sve vreme insistirao na tome da mu se u snu ukazala boginja i da mu je ona naredila da ubije nesrećnog čoveka. Rekao nam je da mu je boginja obećala da će okončati epidemiju ako joj prinese ljudsku žrtvu. Da bi joj ugodio, Sansari je u svom hramu sekirom odsekao glavu Sarodžu - rekao je detektiv Alok Randžan Radž.

Foto: Pixabay

Varvarski čin

Lokalni aktivista za ljudska prava Satdža Prakaš Pati rekao je medijima da je ovaj zločin šokantan čak i za indijske standarde, te da je neverovatno da se takve stvari još dešavaju.
- Živimo u 21. veku i teško je poverovati da je ovakvo varvarsko ponašanje i dalje moguće. Zahtevamo oštru kaznu za sveštenika - rekao je Satdža Prakaš.

Indija je, inače, postala novo svetsko žarište koronavirusa sa oko 9.000 novozaraženih i više od 200 mrtvih na dnevnom nivou. Dosad je u toj zemlji registrovano ukupno 199.613 obolelih i 5.610 smrtnih slučajeva.

Mentalno oboleo

Policija je navela da je sveštenik Sansari Odža mentalno oboleo.
- U pitanju je čovek koji ima dugu istoriju psiholoških poremećaja. Istraga o ubistvu još je u toku. Ispitujemo dokaze i okolnosti pod kojima je zločin izveden. Na kraju ćemo videti da li će svešteniku biti suđeno ili će biti poslat u bolnicu na lečenje - naveli su iz policije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija