• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

08.06.2020

12:07

RUSIJA POBEDILA KORONU, NAPRAVILA REVOLUCIONARAN LEK! Opaki virus je "stavljen pod kontrolu", DOVOLJNA JE JEDNA DOZA I...

Vesti

RUSIJA POBEDILA KORONU, NAPRAVILA REVOLUCIONARAN LEK! Opaki virus je "stavljen pod kontrolu", DOVOLJNA JE JEDNA DOZA I...

Podeli vest

Ruski naučnici registrovali su novi lek koji može pomoći u ublažavanju najtežih komplikacija izazvanih koronavirusom, uključujući otkazivanje pluća, s namerom da se lekom može dobiti na vremenu pre nego što se nađe vakcina

"Levilimab" je drugi lek koji je dobio odobrenje države putem brzog mehanizma, primenjenog da bi lekari imali više mogućnosti da se izbore sa virusom koji je u Rusiji zarazio već više od 459.000 i usmrtio 5.725 osoba, prema zvaničnim podacima.

- Mislim da ćemo uspeti da stavimo komplikacije koronavirusa pod kontrolu i da smanjimo najopasnije probleme koje on izaziva", saopštio je Dmitrij Morozov - generalni direktor "Biokada", biofarmaceutske kompanije koja stoji iza leka.

- Smanjivanjem stope mortaliteta, "Levilimab! će omogućiti Rusiji da žkupi vreme pre nego što se napravi vakcina protiv koronavirusa, a vakcina sigurno stiže uskoro - dodao je Morozov.

ERDOGAN NASTAVIO ČISTKU! UHAPŠENO JOŠ 149 LJUDI ZBOG POKUŠAJA DRŽAVNOG UDARA! Privedeno čak 80.000 osoba, a 150.000 ih dobilo otkaze!

Lek je usmeren na suzbijanje takozvane "citokinske oluje", česte komplikacije koronavirusa kada imuni sistem bolesne osobe preterano reaguje na virus i prekomerna upala dovede do smrtnog ishoda.

- Mehanizam koji se koristi u Levilimabu poznat je istraživačima širom sveta. Ali sve ostalo je odradila naša kompanija u Rusiji, ispočetka. Postoji originalni patentirani molekul - rekao je Morozov za RT.

- Naglasak Levilimaba je da se on može davati ne samo pacijentima koji su već u ozbiljnom stanju, već se koristi kao profilaktičko sredstvo za sprečavanje citokinskih oluja i omogućava pacijentu da izbegne intenzivnu negu i ventilaciju pluća - naglasio je Morozov.

Foto: Marko Đoković

Lek, koji će izaći na tržište pod markom "ILSIRA", primenjuje se hipodermalno za razliku od stranih lekova, koji u sistem ulaze intravenskim putem.

- Jedna doza i ne idete u hitnu pomoć. U pakovanju su dve šprice. Daju se istovremeno ili sa određenim intervalom, a za nedelju dana osoba će biti otpuštena iz bolnice - rekao je Morozov.

NOVI BEZOBRAZLUK MILOGORACA! Crna Gora traži od Srbije pojašnjenje: KAKO JE PREKO NOĆI OZDRAVILO 4.000 OSOBA!

- "Levilimab" se pokazao efikasnim poput svojih stranih kolega, te je povećao brzinu oporavka pacijenata, rekla je za RT Jekaterina Trifonova, koja vodi infektivno odeljenje u Centralnoj kliničkoj bolnici u Moskvi, gde je lek prošao kliničko testiranje. 

Tokom prve dve nedelje ispitivanja, od 45 pacijenata koji su dobili lek, deset je otpušteno, uključujući 92-godišnjaka, a ostali su ostali u zadovoljavajućem stanju, dodala je ona.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smrad

pre 4 godine

Zato i imaju 9000 novo obolelih dnevno jer eto moraju da ispitaju lek

U ZNAK POBEDE NAD KORONOM! Donacija Gerontološkom centru Kruševac!
Srbija

U ZNAK POBEDE NAD KORONOM! Donacija Gerontološkom centru Kruševac!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i bivši gradonačelnhik Kruševca, sada aktuelni direktor BIA Bratislav Gašić danas su posetili Gerontološki centar Kruševac. Tom prilikom oni su ovom kolektivu uručili vrednu donaciju u znak zahvalnosti za značajan rad, trud i požrtvovanost u toku epidemije koronavirusa

07.06.2020

22:51

sledeća vest

Vesti

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija