• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir/Informer.rs

09.06.2020

19:52

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) GODINU DANA KRILI SNIMAK SMRTI AFROAMERIKANCA! U jeku skandala koji drma celu zemaljsku kuglu,  ISPLIVAO NOVI TRAGIČAN VIDEO!

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) GODINU DANA KRILI SNIMAK SMRTI AFROAMERIKANCA! U jeku skandala koji drma celu zemaljsku kuglu, ISPLIVAO NOVI TRAGIČAN VIDEO!

Podeli vest

Afroamerikanac koga su zaustavili teksaški policajci snimljeni u rijaliti šouu preminuo je nakon što su ga više puta omamili dok je molio, "Ne mogu da dišem" - poslednji udar je usledio nakon što je povikao "Spasi me", pokazuju policijski snimci

- Imam problem sa srcem - Havijer Ambler (40) je neprestano molio dok su mu policajci naredili da se okrene licem prema dole nakon što su ga proganjali zbog odbijanja da priguši farove, pokazuju nedavno objavljeni snimci.

Uzdahnuvši, bivši poštanski radnik potom je nekoliko puta uzviknuo "Ne mogu da dišem!" Prema snimci kobnog hapšenja u Ostinu u martu 2019. godine, koji su se pojavili tek ove nedelje.

- Ne opirem se ... gospodine, ne mogu da dišem! Molim vas. Molim vas - zaplakao je, dok je hapšenje snimala ekipa iz A & E-ovog "Live PD-a", koja je optužena da je odbila da pusti snimke istražiteljima.

- Spasite me - molio je Ambler, neposredno pre nego što je tizer poslednji put razmešten.

Smrt je presudila za ubistvo - ali nije podnesena disciplinska akcija ili optužba, prema magazinu Ostin Ameriken.

Jedan o policajaca se je priznao da je „prilično siguran da sam mu samo slomio prst“ dok su ga lisice nosili - sa snimcima na kojima se vidi kako policajci pokušavaju da upravljaju CPR-om dok nisu uspeli da pronađu puls.

Policajci su obavljali CPR četiri minuta, a medicinari su radili još 50 minuta pre nego što je Ambler proglašen mrtvim u bolnici u Ostinu, piše list. Izveštaj o pritvoru kaže da nikada nije pokušao napasti nijednog od poslanika ili pretiti, rekao je američko-državnik.

Amblerovi roditelji, penzionisani vojni veteran i bolnički činovnik, rekli su da su im do prošle nedelje rekli samo da im je sin umro u pritvoru u policiji. "Live PD" nikada nije emitovao snimke, prenosi Kurir.

Snimci i dokumenti policije pojavili su se tek nakon medijskih pritisaka Ostina, američkog državnika i KVUE-TV-a, kažu.

(VIDEO) DA STE MENE SLUŠALI, SVE BI BILO DRUGAČIJE! Tramp prokomentarisao snimak RAZRUŠENOG Mineapolisa u PLAMENU!

Okružna tužiteljka okruga Travis Margaret Mur rekla je obema medijima da planira slučaj predstaviti velikom porotu.

Ona je optužila i šerifa okruga Vilijamson, Roberta Čodija i producenta "Live PD-a" da su u više navrata poduzimali kamene zidove kako bi pribavili dokaze ili intervjue, navodi se u izveštajima.

Da je takođe bila zabrinuta kako je televizijska ekipa možda uticala na taktiku oficira. Oficir koji je hapsio Amblera, zamenika J.J. Džonson - koji je crn - imao je "Live PD" posadu sa sobom, kao i njegov prvi zamenik Zakari Kamden, koji je belac.

- Veoma je zabrinjavajuće za svakoga od nas koji se bavimo policijom da je odluka o angažmanu u toj poteri bila vođena više potrebom da se osigura zabava, a ne da se građani okruga Vilijamson čuvaju - rekao je Mure prodajnim mjestima.

Amblerovom smrt je prikazano kao ubistvo, ali nema naznaka da su se poslanici suočili sa bilo kakvom akcijom ili bili primorani da odmore, kažu izveštaji.

- Obdukcija je pokazala da je umro od zastojne srčane insuficijencije i hipertenzivnog kardiovaskularnog oboljenja povezanog s morbidnom gojaznošću "u kombinaciji sa prisilnim zdržavanjem - saopštili su lakeri.

Amblerova majka Marica Ambler rekla je za KVUE-TV da ga je upozorila da bude oprezan kada se bavi policijom.

- Spomenula bih ga, samo da bih ga podsetila, on je manjina - rekla je ona, dok je njegov otac dodao da je najteže što roditelj može doživeti da sahrani sina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija